Yarenler, Hollanda’da Türküleriyle Ilgi Odagi Oldu

Imkan Vakfi tarafindan Hollanda’nin Den Bosch sehrinde, Brabanthallen’da 29-31 Mayis-1 Haziran 2014 tarihleri arasinda düzenlenen CULTIFEST Uluslararasi Kültür ve Fuar Festival etkinligine katilan Yarenler grubu baglamalari ve türküleriyle festivalin ilgi odagi oldu.

Yarenler, Hollanda’da Türküleriyle Ilgi Odagi Oldu

Yarenler, Ikili ve üçlü baglamalariyla Karaman türkülerinin yani sira kendi türküleri ve diger yörelerin türkülerini çalip söylediler. Festivalin kültür bölümünde çalip söyleyen Yarenler’e Ahmet Tekin-Ismail Hakki Keçeci ilgi büyük oldu.
Kültür bölümünde yer alan stantlara da canlilik ve hareket kattilar. Katilimcilarin yani sira festivale gelen izleyiciler Yarenlere büyük ilgi duyarak fotograf çektirdiler Yarenleri dinleyen izleyiciler hayranliklarini gizleyemediler. Yarenler ayrica izleyicilerin istedikleri türküleri de çalip söylediler. Karaman’imizin Ney yapimcisi, Ebru, hat sanatçisi ve geleneksel okçusu Osman Gözel’de Neyi ile zaman zaman Yarenlere eslik etti. Baska bir salonda konser veren Yarenler Deniz Radyo ve televizyonunun canli yayinina konuk olarak küçük bir program yaptilar. Ayrica Ayse Can’in geçmisten günümüze Karamani anlatan bebekleri sergisi yogun ilgi gördü. Osman Gözel’in geleneksel okçu kiyafeti giyerek tanitim yapmasi ve gelen kisilerin isimlerini hat sanati ile yazmazi çok ilgi çekici oldu.
Kisacasi Karamanli sanatçilar Karaman türkülerini ve kültürünü canli canli çok güzel bir sekilde yansittilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284