Anafartalar Ortaokulu Avrupali Egitimcileri Agirliyor

Anafartalar Ortaokulu tarafindan Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda yürütülmekte olan “Küresel Vatandaslar Yetistirmek” adli proje çerçevesinde Polonya, Ispanya, Yunanistan, Romanya ve Yunanistan’dan gelen 13 kisilik proje heyeti Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam’i ziyaret etti.

Anafartalar Ortaokulu Avrupali Egitimcileri Agirliyor

Ziyarette Anafartalar Ortaokulu Müdürü Mehmet Akif Duman, “Küresel Vatandaslar Yetistirmek- Bringing up Global Citizens” adli projemiz kapsaminda okulumuza misafir olarak gelen Avrupali egitimcilerimizi Karaman’da agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Projemiz süresince farkli kültürleri ve egitim sistemlerini inceleyerek, okulumuz idareci, ögretmen ve ögrencilerimizin kisisel gelisimlerine katkida bulunmayi ve misafirlerimize ilimizi ve ülkemizi en güzel sekilde tanitmayi amaçliyoruz. 7 ülkeden okullarin yer aldigi projemizin dünya barisina katkida bulunmasini temenni ediyoruz” dedi.
Ispanya’dan Mónica González Lucas ise, “Projemiz kapsaminda besinci toplantimizi Türkiye’de gerçeklestiriyoruz. Türk kültürünü ve misafirperverligini tanimis olmaktan dolayi çok mutluyuz. Çok güzel bir ülkeniz var. Her sey için çok tesekkür ediyoruz” dedi.
Anafartalar Ortaokulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam yaptigi açiklamada, “Ilimiz egitimin her alaninda oldugu gibi Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarinda da önemli bir seviyeye ulasmistir. Projeler kapsaminda okul ve kurumlarimizin Avrupa’nin farkli ülkeleriyle ortak çalismalar yapmasi ilimiz ve ülkemiz adina olumlu bir gelismedir. Çünkü projeler araciligiyla ülkeler arasinda sevgi, baris ve hosgörü ortami olusturularak önyargilar yikilmaktadir. Inaniyorum ki; insanlar birbirini daha çok sever, birbirlerini anlamak için daha fazla gayret gösterirlerse, dünya daha güzel ve daha yasanabilir bir hale gelecektir. Bu güzel çalismayi ortaya koyan okulumuzun idareci ve ögretmenlerine tesekkür ediyor, basarilar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284