Başar “Tek Bir Başkan ve Tek Bir Yönetim Vardır”

Başar "10 Ocak 2022 Pazartesi günü yayınlamış olduğunuz habere istinaden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yapmak hasıl olmuştur"

Başar “Tek Bir Başkan ve Tek Bir Yönetim Vardır”

10 Ocak 2022 Pazartesi günü Karaman’ın Sesi Gazetesini ziyaret ederek İstanbul Karamanlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfındaki son gelişmeler hakkında yazılı bir basın açıklaması yapan Av. Suat Yıldırım’ın “İstanbul Vakıflar Müdürlüğüne müracaat ettiklerini ve bu müracaat üzerine vakıf başkanlığının kendisinde olduğunun tespit edildiğini ve vakfa ait şifrenin tarafına verildiğini” paylaşması üzerine yaptığımız habere istinaden tarafıma telefonla ulaşan Mehmet Başar İKEV’in tek bir başkan ve tek bir yönetiminin olduğunu söyledi.

Yönetimin şuan görevi başında olduğunu söyleyen Başar İstanbul Karamanlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfının faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Başar yaptığı açıklamada “Tarafınızca yapılan haberi okuma imkânım oldu. Yapılan açıklama gerçekleri yansıtmadığı için yanlış algıların olmaması adına bu açıklamayı yapıyorum. Sizlere öncelikle vakfımızın yapısı hakkında bilgi vermek istiyorum. 84 kurucu üye ve 300’e yakın üyeden oluşan İstanbul Karamanlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı 9 kişilik yönetimden oluşuyor. 25 yıldır bizde başkanlık seçimi yok. İKEV Genel Kurulu Yönetim Kurulunu seçer. Yönetim Kurulu da başkanını seçer. biz başkan seçmiyoruz. Başkan, Başkan Yardımcısı, Vakıf Müdürünün belirlenmesini 9 kişiden oluşan Yönetim Kurulu belirliyor. Şu an 9 kişiden oluşan yönetim kurulunun isteği üzerine Vakıf Başkanlığı görevini yürütüyorum. Mart ayı sonunda daha önce duyurduğumuz mali genel kurulumuzu seçimli olarak yapacağız. Ayrıca şunun da bilinmesini isterim ki başkan olduğu açıklamasında bulunan Av. Suat Yıldırım o günden bugüne çağırdığımız hiçbir toplantıya gelmemiştir. Ben arkadaşların isteği üzerine Başkan olmadım. 01 Eylül ve 06 Ekim tarihlerinde iki oylama yaptık. 01 Eylül 2021’de tarihinde Yönetim Kurulu içerisinde oylama yaptık. Bu oylama haricinde Av. Suat Yıldırım’ın itirazı üzerine 06 Ekim 2022 tarihinde Denetim Kurulunun katıldığı toplantıda yeniden bir oylama daha yapıldı.  Yönetim Kurulunun oylaması sonrasında 01 Eylül 2021 tarihinde aktif göreve başladım. 06 Ekim tarihinde denetim kurulu huzurunda yapılan oylama ile başkanlığım karar altına alındı. Her iki oylamada da kendisine bir tane dahi oy çıkmadı. İKEV’in adını lekelememek adına bu açıklamayı yapıyorum” dedi.

12 Aralık 2021 tarihinde 106 bursiyer öğrencinin ve velilerinin katılımıyla tanışma toplantısı yaptıklarını söyleyen Başar yönetim olarak yapacak oldukları faaliyetler hakkında yaptığı açıklamada “12Aralık Ocak, Şubat ve Mart ayları içerisinde Geleneksel İKEV Arabaşı gecelerini yaparak Karamanlılarla bir araya geleceğiz. Şubat ayı başında 2 perde şeklinde sahnelenecek olan büyük Halk aşığı Yunus Emre’yi konu edilen Yol isimli tiyatroda öğrencimizi ağırlayacağız” Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284