Karamanli Izciler Çanakkale’de “Dedecigim Ben Geldim” Dedi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin Çanakkale Savaslari`nin 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda düzenledigi 57. Alaya Vefa Yürüyüsünde Karamanli izciler “Dedecigim Ben Geldim” dedi.

 Karamanli Izciler Çanakkale’de “Dedecigim Ben Geldim” Dedi

Karaman Gençlik Merkezi ve Gençlik ve Spor Kulübü Izcileri olarak 85 izcinin katildigi Çanakkale 57.Alay Vefa Yürüyüsü, Kurani Kerim Tilaveti, Mehteran Takiminin seslendirdigi marslar, ilahiler, siirler ve Çanakkale savasini konu alan tiyatronun sahnelenmesinin ardindan okunan "çifte ezan" ve Yasin-i Serifle birlikte basladi.

Sabah namazi ile birlikte yürüyüse katilanlara 57. Alay’in son yemegi olan kirik bugday çorbasi ve ekmek dagitildi. Yaklasik 6 kilometrelik yürüyüse, Karaman Gençlik Merkezi, Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Izcileri ile birlikte Balkan ülkelerinden gelen gençler, ögrenciler ve izci gruplari ve Gençlik Merkezlerinden gelen gençler katilirken, yürüyüsün gerçeklestirildigi alanda araliklarla top atisinin canlandirildigi ses yayini yapildi.
Çanakkale Savaslari’nin 100. Yil dönümü etkinlikleri kapsaminda düzenlenen 57. Alaya vefa programina katilan Karamanli izciler, Atalarinin Çanakkale Savasinda yasadiklari zorluklari ve gösterdikleri fedakarligi bir nebzede olsun yasamanin mutlulugu içerisinde olduklarini belirterek organizasyon için emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Temsili Sancak devir teslim töreninde konusan Bakan Çagatay Kiliç ise,” Sanli ecdadimizin Çanakkale Destani’nda vatan, bayrak ve inançlari ugruna hiç çekinmeden savastigini kaydederek, “Burada sehit olan, sehit olmazsak da gazi oluruz inanciyla vatanini savunan tüm ecdadimizin ruhlari sad olsun. Hepsine Allahtan rahmet diliyoruz. Onlar, bizlere bu güzel ülkemizde huzur içerisinde ve hürriyet atinda yasama imkani verdiler” diye konustu.
57. Alay’in ortaya koymus oldugu kahramanliklarin hiçbir zaman unutulmayacagini belirten Bakan Çagatay Kiliç, “Gazi Mustafa Kemal’in ‘size savasmayi degil ölmeyi emrediyorum’ emrini harfiyen yerine getiren ecdadimiz Türk askerinin, Türk evladinin nelere kadir oldugunu bütün dünyaya tekrar ispatlamistir. Dün sayin cumhurbaskanimizin önderliginde bu kutsal topraklarda törenler icra edildi. Uluslar arasi alanda çok önemli katilimcilar buraya geldiler. Onlar da Çanakkale Savasi’nin 100. Yili’nda kendi milletlerinden buraya gelmis olan askerlerini, hatiralarini yad ettiler” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284