Kep Heyecanı Yaşadılar

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencileri mezun oldu.

Kep Heyecanı Yaşadılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene KMÜ Rektör V. Mahmut Baykan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Azak, üniversite personeli, aileler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitenin ve yüksekokulun tanıtım filminin izlenmesi ve halk oyunları gösterimi ile devam eden tören, açış konuşları ile sürdü.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Büşra Kaya, “Bugün burada birer diploma alıyoruz. Ancak bu yolun sonu değil. Asıl önemli olan bu diplomayla kazandığımız bilgi ve becerileri hayatımızda nasıl kullanacağımızdır. Önümüzdeki yolda birçok zorluk ve engel olacak fakat ailelerimizden aldığımız destekle ve hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinin rehberliğinde bu engellerin üstesinden de geleceğimize inancım tam. Mezun olan tüm arkadaşlarımın hayallerine ulaşmalarını ve yaşamda başarılı olmalarını dilerim.” dedi.

“Sizler ulvi bir mücadelenin neferlerisiniz”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Azak, sağlık ordusuna katılacak genç neferleri yeni hayatlarına uğurlamanın coşkusunu ve heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Kıymetli öğrencilerim gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Hayat boyu öğrenmeye devam etmelisiniz. Kararlı, çalışkan, sabırlı ve tevazu sahibi başarılarınız sonra ki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak imkânların sebepleri olacaktır. Sizler yeni yaşamınız da kendinize hedefler koyarak, geleceğinizi planlayın ancak hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Unutmayın sizler nerede görev yaparsanız yapın ulvi bir mücadelenin neferlerisiniz.”

“Hepinizin mezuniyetinizi kutluyorum”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın ise salonu dolduran ailelere öğrenciler adına desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençler, hayat bizim için kıymetli. Sizlerde yaşadım diyebilmek için kendinize bir hedef belirleyin. İnsan, zihni ile diğer varlıklardan ayrılan bir canlı ama bazen zihin bizim en büyük engelimiz olabiliyor. Hedeflerinizi, algılarınıza kurban etmeyin. Algılarınız hedefe ulaşmanızı engellemesin. Hepinizin mezuniyetini kutluyor, hayatınızda başarılar diliyorum.”

Büşra Kaya’nın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından yüksekokulda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Projeleri ile başarı gösterenakademisyen ve öğrencilere de belgelerinin takdim edilmesinin ardından anne olan mezun öğrencilere çocukları tarafından diplomaları ve hediyeleri verildi. Mezun olan tüm öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler hep bir ağızdan mezuniyet andını okudu. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284