Öğrenmenin Yaşı Yok Dediler    

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ tüm hızıyla devam ediyor.

Öğrenmenin Yaşı Yok Dediler    

KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) öncülüğünde sürdürülen ve açılış töreni gerçekleştirilen proje, üniversitenin uygulama mutfağında düzenlenen gastronomi şöleni ile başladı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen türkülerin hikâyeleri ile ele alındığı programa katılan kursiyerler keyifli zamanlar geçirdi. Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezini (BİLTEM), üniversite içerisinde yer alan seraları ve kütüphaneyi gezen 60 yaş üzerindeki bireyler projeden memnun kaldıklarını ifade etti.

Finansal okuryazarlık, Karaman’da bitki çeşitliliği, sağlıklı yaş alma, doğa ve çevre duyarlılığı, manevi danışmanlık, elektronik ve ticaret konularında da eğitim verilen ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ ilk üç haftayı geride bıraktı.

Bu süreçte katılımcıların ebru sanatı ve kumaş boyamasına ilişkin püf noktalarının anlatıldığı eğitime de katıldıklarını ifade eden Sem Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta şunları söyledi: “‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ne katılan 28 öğrencimizle eğitimlerimiz doludizgin devam ediyor. Hem teorik hem de uygulamalı derslerimize kursiyerlerimiz çok istekli katılıyorlar. Başlatmış olduğumuz bu proje ile kursiyerlerimiz üniversitemizi de yakından tanıma fırsatı buldu. Böylesine anlamlı bir projede onlarla birlikte olmak bizler için de çok değerli. Üniversitemiz bünyesinde farklı alanlarda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle kursiyerlerimize, üniversitemize ve şehrimize katkı yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284