Piri Reis İlkokuluna 'Çevre Beratı' Onuru

Piri Reis İlkokulu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 'Çevre Beratı' ile ödüllendirildi. Çevre Beratı’nı Millî Eğitim Bakanı adına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Okul Müdürü Süleyman Koçgürbüz'e takdim etti.

Piri Reis İlkokuluna 'Çevre Beratı' Onuru

Piri Reis İlkokulu, çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında göstermiş olduğu gayretten ve sıfır atık yönetimi hakkındaki örnek çalışmalarından dolayı Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 'Çevre Beratı' ile ödüllendirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı´nca ülke genelinde farkındalık oluşturma, çevre sorunlarına dikkat çekme, çevre bilincini geliştirme seferberliği başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nün bünyesinde faaliyet gösteren İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığınca yürütülen bu çalışmalarda Sıfır Atık Projesindeki başarısıyla öne çıkan okullar değerlendirildi. Ülke genelindeki 1000 okuldan 40'ı "Çevre Beratı" ödülüne layık görüldü. Çevreci okullara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Piri Reis İlkokuluna çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konusundaki gayretlerinden dolayı okul yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti. "Çevre bilinci, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünyada yaşamalarını sağlamak adına son derece önemlidir." diyen İl Müdürü Çalışkan, "Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında, öğrencilerimizde çevre bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek, sürdürülebilir bir dünya inşa etmenin temelidir. Piri Reis İlkokulu, bu alandaki çalışmalarıyla örnek oldu. Okulumuzun sıfır atık yönetimi konusundaki başarıları, sadece kendi öğrencileri için değil, tüm ülkemizdeki okullar için örnek teşkil etmektedir. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284