ÖLÜMÜNÜN 5. YILINDA AHMET KELEŞOĞLU


Ahmet Bey, yaşmış olduğumuz bu dünya veda edişinin 6.yılına giriyoruz. Tamı tamamına beş yıl oldu, aramızdan ayrılalı. O artık aramızda olmasa da kurmuş olduğu şirketler topluluğu ve Vakfı ile yoğunluk Konya, Karaman illeri olmak üzere Türkiye genelinde yaptığı ve yapacağı eserlerle yaşıyor.
Doğumu 1924 yılı Ermenek Susaklı Mahallesi olan Ahmet Keleşoğlu’nu 14 Ocak 2015 Çarşamba günü sabahı 06.30’da İstanbul’da kaybetmiştik. Cenazesi SelçukEcza’nın yeni merkezi olan Nakkaştepe’deki binasından alınarak Selçuk Ecza’nın dallanıp büyüdüğü ilk merkezi olan Konya’ya götürüldü ve oraya defnedildi.
Rahmetli Ahmet Keleşoğlu, her fani gibi bir gün sıranın da kendine geleceğini bilerek zor imkânlarla kurup yaşattığı ve kendi ellerli ile büyütüp sektöründe bir numara yaptığı Selçuk Ecza’nın kurumsallaşarak yaşamsı için şimdiki adı Borsa İstanbul (BİST ) olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na –borsanın istediği şartlarını yerine getirerek-girdi.
Selçuk Ecza ve Ahmet Keleşoğlu sektöründe 60 yıldır bilinen sayılan bir şirket olduğu bilinse de genelde Ermeneklilerin çoğunluğunun yabancısı olduğu bir kurumdu. Ancak Ermenek’e Selçuklu Otel’i yaptırıp Ermenek’in hizmetine sununca halkımız onun varlıklı bir iş adamı olduğunu, kurumunun büyüklüğünü o zaman anladılar. Otel’in yapılmasında ERÇEV’in talebi olması ile birlikte, alt yapı çalışmalarında kolaylık sağlayan Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in büyük rolü olmuştur.
Kendisine Konya Selçuk Üniversitesi’ne yaptığı büyük yardımlardan dolayı üniversite tarafından fahri doktorluk unvanı verildi. Bu nedenle biz kendisine Dr. Ahmet Keleşoğlu büyüğümüz/ağabeyimiz diye hitap ederdik.
Dr. Ahmet KELEŞOĞLU’nu iş yaşamında zirvede tutan bazı ilkeleri vardır:
* Yaptığı işleri güvene dayalıdır.
* Güven, denge, istikrar onun başarısının anahtarıdır.
* Ticari olaylarda iyi hesap kitap yapar. Hesapsız kitapsız gözü kara bir işe dalmaz.
* Karar vermede zorlanmaz ve kararlarında çoğunlukla yanılmaz.
* Teknolojik yenilikleri yakından takip eder ve şirketlerine uygular.
* Çok iyi bir seçicidir.
* Yapacağı işi iyi analiz eder ve çabuk senteze ulaşır.
* Ekonomik krizlere karşı her zaman hazırlıklıdır. Türkiye’nin bir krizler ülkesi olduğunun her zaman hesabını yapar.
* İş hayatında her düşünceye açıktır. Yöneticilerin insiyatif kullanmasını destekler.
* Sorumluluk mevkiine getirilen yöneticileri kendi içlerinde yetiştirler.
* Müşteri memnuniyeti önceliklidir.
* Çok güçlü bir hafızası olsa da not almaya önem verir. Gece de olsa aklına gelen bir şeyi not eder.
* Çok çalışmasına rağmen spor ve eğlenceye ayıracak zamanı vardır.
Bu yazdıklarımızın dışında daha birçok neden rahmetli Ahmet Bey’i zirvede tutan etkenlerdir.
Şimdi onun kurumsallaştırdığı müessese ve Vakfı onun inançları doğrultusunda başta Selçuk Ecza Yönetim Kurulu’nun ve Vakıf’ın Başkanı Sayın Sonay GÜRGEN olmak üzere hayır işlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Bu amaçla ölüm yıldönümü çerçevesi içerisinde Ermenek’ ve Konya’da adına okutulacak Mevlid-i Şerif ve dualarla birlikte sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ermenek’te kurumlarla imzalayacakları protokol çerçevesi içinde
hizmetlerine devam edeceklerdir. Ölümünün beşinci yıl dönümünde Ahmet KELEŞOĞLU’nu rahmetle anarken, başta Yönetim Kurul Başkanı Sayın Sonay GÜRGEEN olmak üzere kurumunda çalışan herkese sağlık ve başarılar dilerim. 

 

YORUM EKLE

banner284