“2021 Karaman İçin Yatırım Yılı Olacak”

AK Parti Karaman İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan basına yönelik ziyaretler kapsamında Karaman’ın Sesi Gazetesi ve KGRT Karaman Gazete Radyo ve Televizyonunu ziyaret etti.

“2021 Karaman İçin Yatırım Yılı Olacak”

Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kartal ve AK Parti Medya Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özlem Attar eşlik ettiği ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Çağlayan 2021 yılının Karaman için yatırım yılı olacağını söyledi. Her platforma özellikle hızlı trenle ilgili sorular aldıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Av. Çağlayan “Hızlı tren çalışmaları 2021 Ocak ayında yolcusuz, 2021 Mart ayında yolculu test sürüşlerine başlayacak olup tam anlamıyla 2021 Mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.
 
“2021 Yılı Sonunda Çevre Yolu Bitmiş Olacak”
Geçtiğimiz aylarda yapımına yeniden başlanan çevre yolu çalışmaları hakkında açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Çağlayan İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan Sertavul’daki tünel çalışmalarının ise aralıksız devam ettiğini söyledi. Kendisine sorulan Millet Bahçesi çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Av. Çağlayan Karaman Kalesi ve Aktekke Cami arasında TOKİ tarafından ihalesi yapılan Aktekke Millet Bahçesinin 1. Etap ihale sürecinin tamamlandığını ve 2021 yılı sonuna kadar 1. Etap çalışmaların sona ereceğini söyledi.
 
“Bütün Eserlerin Sergilendiği Daha Modern Bir Karaman Müzesi Kazandıracağız”
1.Etap Aktekke Millet Bahçesi projesi içerisinde kalan Karaman Müzesinin de yıkılacağını söyleyen İl Başkanı Av. Çağlayan “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Kültür Bakanlığımız ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde Karaman’a yeni ve büyük bir müze kazandıracağız. Karaman Müzesinde görevli arkadaşlar şu an Karaman Müzesinin alt depo katında geçmiş döneme ait sergilenmeyen eserler olduğunu söylediler. İki bakanlığımız ortak bir çalışmayla Aktekke Millet Bahçesi içerisine bütün eserlerin sergilendiği daha modern bir Karaman Müzesi inşa edecekler. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.
 
“Tıp Fakültesinde 60, Diş Hekimliği Fakültesinde 30 Öğrencimiz Var”
Karaman’ı sosyo-ekonomik anlamda ileriye taşıyacak olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında sorulan soruları cevaplayan İl Başkanı Av. Çağlayan Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yeni yerinde 2021 yılı itibariyle hizmet vereceğini söyledi. “Karaman için ikinci bir hastaneye ihtiyaç var mı?” sorusuna açıklık getiren İl Başkanı Çağlayan Sağlık Bakanlığı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Karaman Devlet Hastanesi’nin Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet verdiğini ve şu an için ikinci bir devlet hastanesi projesinin gündemde olmadığını söyledi.
 
İl Başkanı Av. Çağlayan açıklamasında “Hâlihazırda Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren hastanemizde çalışan personellerimiz Sağlık Bakanlığına bağlı olarak görev yapan arkadaşlarımız. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı kendi bünyesinde akademik kadrosunu oluşturmaya başladı. 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde ilk olarak 30 öğrenci alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi 2020-2021 yılında da 30 öğrenci alarak toplamda 60 öğrenci sayısına ulaşmıştır. Bu yıl ilk kez açılan kontenjan sonrasında Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültemize 30 öğrenci yerleşti. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesine yerleşen 30 öğrencimiz önümüzdeki aylarda Karaman’da kendi fakülte binalarında öğrenimlerine devam edecekler” dedi.
 
Rektörlük seçimleri hakkında sorulan soruları cevaplandıran İl Başkanı Av. Çağlayan “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü için yeni başvurular olmakla birlikte başvuru için süreç devam ediyor. Son kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verecektir” dedi.
Haber: Senem YAVUZASLAN - Mustafa ÖZÜNAL

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284