Ağustos Ayı Meclis Toplantısında Sesler Yükseldi

“Karaman Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı” Belediye Başkanı Savaş Kalaycı başkanlığında yapıldı.

Ağustos Ayı Meclis Toplantısında Sesler Yükseldi

07 Ağustos 2020 Cuma günü saat 16’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı ilk olarak Belediye Meclis üyelerinin yoklamasının yapılması ile başladı. 
Gündemin ilk oylaması Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından gönderilen ve oylanan gündem maddesi oldu. Mülkiyeti Abdullah Alper Arıkan’a ait olan Gazidükkan Mahallesi 702 ada 28 parselde bulunan 29 metrekare büyüklüğündeki arsa vasıflı parsel ile 702 ada 30 parselde bulunan 177 metrekare büyüklüğünde avlulu iki katlı kerpiç ev vasfındaki parselin kentsel sit alanı içinde olduğu için Karaman Belediyesi tarafından satın alınması hususunda Belediye encümenine yetki verilmesi konusu oldu.
İlk gündem maddesine itiraz eden AK Partili Meclis Üyesi Nadir Nas konunun imar ve plan bütçe komisyonuna sevkinin yapılmasının gerektiğini söyledi. Meclis üyesi Nas’ın çıkışına karşılık Başkan Kalaycı ise bu maddenin komisyonluk bir durumunun olmadığını söyleyerek maddenin bir kez daha okunmasını istedi. 
Daha sonra söz alan MHP’li meclis üyesi Kazım Gücüyener ise gündem maddesini bahsi geçen mülkiyetin tescilli olması nedeniyle herhangi bir tadilat ya da yıkım yapamaması nedeniyle vatandaşın mağduriyetinin Karaman Belediyesi’nce satın alınması yoluyla çözülmesini istemesi olarak özetledi. Bir Beypazarı, bir Konya eski çarşısı gibi bölgesel bazda bir yerin Karaman’a kazandırılması için bu binaların Karaman Belediyesi tarafından satın alınması yoluyla mülkiyetlerine herhangi bir işlem yapamayan vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini açıklayan meclis üyesi Gücüyener’in açıklaması sonrasında yapılan oylamada gündem maddesi için encümene yetki verilmesine karar verildi. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284