Aile Ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam Ermenek’te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam, bakanlik olarak bir kanun hazirladiklarini belirterek, “Sehitlerimizin SGK’ya borcu varsa onlar silinecek. Anne ve babalarina muhtaçlik sarti aranmadan maas baglanabilecek. Aileden bir kisiye istihdam saglanacak. Kanun çerçevesinde degil ama kendi yaptigimiz hazirliklarla her sehidimizin ailesine bir ev imkani sunmaya çalisacagiz” dedi.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam Ermenek’te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam, Karaman’in Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasinda sehit olan madencilerin ailelerini ziyaret etmek için ilçeye geldi. Bakan Islam, kendisine eslik eden yardimcisi Çigdem Erdogan Atabek, Karaman Valisi Murat Koca ve ilçe kaymakamlariyla birlikte ilk olarak madende hayatini kaybeden Basyayla ilçesine bagli Üzümlü köyünde oturan Ömer Cansu’nun ailesini ziyaret etti.
Ömer Cansu’nun ailesini ziyareti sonrasinda açiklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam, madenci ailelerinin hiçbir talebinin olmadigini ifade ederek, “Keske bu olmasaydi. Keske evlatlarimizi kaybetmeseydik diyorlar. Zor bir imtihan gerçekten. Gerçekten evlat acisi öyle. Allah kimsenin basina vermesin. Ama devlet olarak hem biz bu tür olaylarin bir daha meydana gelmesin diye yükümlüyüz hem de her türlü tabii afet ya da insan kusurundan meydana gelen afetler neticesinde ortaya çikan kazalari onarmak durumundayiz. Simdi bütün sehitlerimiz çiktigi için madenden artik taziye ziyaretlerinde bulunuyoruz” dedi.
“DEVLET GÖREVINI YERINE GETIRECEK”
Maden kazasinda sehit olan 18 isçinin de evini ziyaret ederek taziye ziyaretlerinde bulunacaklarini kaydeden Bakan Islam, “Onlar bir sey talep etmiyor ama devlet görevini yerine getirecek. Bir daha böyle hadiseler gelmesin diye kanunlarimiz hazir. Kanun meclisten geçecek. Kontroller çok daha sikilasacak. Inisiyatife çok daha az yer birakarak bir takim müeyyideler uygulanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi olarak da biz geride kalanlarin hayatlarini düzgün sürdürebilmeleri için bir takim tedbirler aliyoruz” diye konustu.
“SEHIDIN AILESINE EV IMKANI SUNMAYA ÇALISACAGIZ”
Maden faciasinin meydana geldigi günden itibaren psikolog ve sosyologlarin psikososyal destek vermeye basladiklarini aktaran Bakan Islam, sunlari söyledi: “Ama bunun disinda bütün sehitlere hem ölüm ayligi hem ölüm geliri baglanacak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan. Bir kismina baglandi zaten. Son çikan madencilere de baglanacak. Ama biz simdi bir kanun hazirladik bakanlik olarak. O kanunla sunu yapiyoruz; sehitlerimizi SGK’ya borcu varsa onlar silinecek. Anne ve babalarina muhtaçlik sarti aranmadan maas baglanacak. Baska bir gelirleri varsa bile. Eger çocuklarindan bir pay düsüyorsa o maas baglanabilecek. Gün sarti ay sarti aranmadan bir gün bile çalismis olsa maas baglanabilir duruma getirilecek. Aileden bir kisiye istihdam saglanacak. Kanun çerçevesinde degil ama kendi yaptigimiz hazirliklarla her sehidimizin ailesine bir ev imkani sunmaya çalisacagiz.”
Bakan Islam, ardindan ayni ilçeye bagli Bozkaya köyünde ikamet eden madencilerden Kamil Yaman’in ailesini ziyaret etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284