Ak Parti Il Baskani Ünlü: Terör Ve Yandaslariyla Mücadelemiz Kararlilikla Sürecek

Karaman AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, Pkk tarafindan düzenlenen hain saldiriyi lanetleyerek, 5.Kongre ile Türkiye`nin demokratiklesme sürecinde kararlilikla yürümeye devam edecegini belirtti.

Ak Parti Il Baskani Ünlü: Terör Ve Yandaslariyla Mücadelemiz Kararlilikla Sürecek

Il Baskani Nazmi Ünlü'nün basin açiklamasi su sekilde:
"Hakkari Daglica da PKK tarafindan düzenlenen kahpe pusu da sehit ve yarali askerlerimiz vardir. Sehit olan askerlerimize Allah tan rahmet, yarali askerlerimize acil sifalar diliyorum. Terörü gerçeklestiren, teröre yandaslik yapanlari ve terörün her türlüsünü lanetliyorum. Terörle ve yandaslariyla mücadelemiz kararlilikla sürecektir. Bundan kimsenin süphesi olmasin.
Aziz Milletimizin istiklal ve istikbalimiz için verecegi tarihi bir kararin arifesindeyiz. AK Parti ve AK Partililer, 14 yilin her gününü büyüme ve degisim isteyen bir ülkeye direnenlere karsi verilen hakli bir mücadeleyle geçirdi. 14 yilin içerisinde kritik yillar, kritik günler - saatler, kritik zamanlar oldu. Bu kritik esiklerin her biri vakarla, sagduyuyla, tecrübe ve birikimle, saglam prensiplerle ve milletimizin destegi ile asildi."
"Her Olaydan Güçlenerek Çiktik."
Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdogan'in 2002 seçimlerine sokulmamasindan baslayan ve sonrasinda AK Partiyi siyasetin karanlik dehlizlerinde birakmayi hedef alan tüm senaryolar zaman içinde birer birer çöktü. AK Parti ve AK Parti kadrolari bu zaman diliminde yasanan her bir olaydan güçlenerek çikmakla kalmadi, milletimizle olan bagini daha da sikilastirdi.
Geçen 13 yilda demokrasi, özgüven ve kalkinmada atilan dev adimlar, çekilen her zorlugun, yasanan her sikintinin, darbogaz gibi görülen her geçidin, sabirla ve azimle asilmasinin bir semeresi olarak ülkemizin kazanimlarina eklendi. Bütün bunlar olurken AK Parti'nin dayandigi en büyük güç ise sarsilmaz birligi, milletin duydugu itimat ve kuruldugu ilk günden itibaren kurucu degerlerine olan sadakatidir. Çaliskanlik, güven, vatanperverlik, 2023-2053-2071 vizyonlari ve medeniyet degerlerimizi yeniden tüm cografyamizla ve dünya ile bütünlestirme hedefi, bu kutlu yolculugun tasiyici unsurlaridir. AK Parti teskilatlari; üye, sandik ve mahalle yönetimlerimiz; ilçe, il, kadin ve gençlik, belediye ve Genel Merkez teskilatlarimiz ve milyonlarca seçmenimizle birlikte aziz milletimize karsi sorumluluk duygusundan, hizmet akdinden bir an bile vazgeçmemistir. AK Parti, 3 Kasim 2002'den itibaren girilen her bir seçim, gerçeklestirilen her bir referandumda milletle sözlesmesini tazelemistir. AK Parti'nin Türkiye'yi getirdigi gelismislik çizgisi, bir siyasi partinin sandiktan çikan iradenin ortaya koydugu basari hikâyesinin bir milleti ve ülkeyi nasil dönüstürebileceginin ispati olmustur. Tüm dünya 14 yil boyunca büyük bir hayranlikla, ilgiyle ve takdirle bu büyük mücadeleyi ve bu mücadelenin neferlerini izlemistir. Kurucu Lideri 10 Agustos 2014 de ilk kez halkoyuyla seçilen Cumhurbaskani olan AK Parti, kendi içindeki nöbet degisimini de milletin ve tarihin bekledigi sorumlulukla gerçeklestirmistir. AK Parti, 27 Agustos 2014 tarihinde gerçeklesen 1. Olaganüstü Büyük Kongre'de Genel Baskanligina Sayin Ahmet Davutoglu'nu getirerek birlik ve sorumluluk içinde siyasette devamlilik ve uyumun en güzel örnegini ortaya koymustur. Ve AK Parti, Kurucu Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in sikça vurguladigi ifadesiyle "Kökü mazide, gözü atide" bir harekettir. Kendini olusturan ve geçmisten gelen degerleri kaybetmeyen, onlara sahip çikan ve o degerler dogrultusunda gelecegi planlayan, gelismeyi hedefleyen degerlerinden ve hedeflerinden sapmayan "Milletin Partisidir". Ve AK Parti hareketi, Genel Baskanimiz ve Basbakanimiz Sayin Ahmet Davutoglu'nun ifadesiyle "...konjonktürel sartlarda çikmis konjonktürel bir hareket degildir... Selçuklu, Osmanli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasil süreklilik çizgisi gösteriyorsa, biz tarihin içinde yürüyen, tarihin özneleriyiz." AK Parti tarihinin her gününün bir anlami vardir. Girilen her yerel ve genel seçimin bir anlami vardir. Yapilan her kongrenin bir anlami vardir. AK Parti girdigi tüm seçimlerde oldugu gibi 7 Haziran'da da Türkiye'nin 13 yillik kazanimlarini koruyup büyük hedeflerine ulasmayi milli iradeden onay alarak gerçeklestirmek için yola çikmisti.
"Milli Iradenin Kararini Tereddütsüz Kabul Ettik"
Cumhuriyetimizin 100.yilinda bölgesinin ve dünyanin sayginligini tam manasiyla elde edip, insanimizin ve medeniyetimizin tüm unsurlariyla yükselmesini hedefliyordu. Her seçimde oldugu gibi bu seçimlerde de Milli iradenin kararini tereddütsüz kabul eden AK Parti, geregini süreç içerisinde yerine getirmistir. Ülkemizi hükümetsiz birakmamak adina yine yapici bir siyaset anlayisi ortaya koymustur.Türkiye'nin siyasi irade ve hükümet iradesi bosluguna düsecegini hesap edenler ekonomik, siyasi istikrarsizlikla birlikte, milli birlik ve kardeslik sürecini de terörle sabote ederek, milletimizi kazanimlari ve hedeflerinden uzaklastirmamaya tesebbüs ettiler.
AK Parti birikimi, ülkemizi ve insanimizi tecrübesi ve ortak akliyla birlikte kurulan bu oyunlardan uzaklastirmayi basarmistir. Milletten aldigi iradeyi her gün hakkiyla kullanip, yerine getirmistir. Geçen 3 aylik süre ve olaylar, ülkemizin 21. asrin basindan itibaren diger ülkelerden üstünlügünün tek basina iktidar oldugu gerçegini bir kez daha tüm açikligiyla ortaya koymustur. Bugün üzerinde israrla konusulan siyasi istikrar ve ekonomik istikrarin kaynagi, özgüvenle attigimiz tüm adimlarin kaynagi hep tek basina iktidar olmustur.
Hedefimiz Anayasamizin hükümleri çerçevesinde gittigimiz 1 Kasim seçimlerine ülkemize yeniden tek basina iktidar olma imkani sunmaktadir. Yeniden tek basina iktidar, milletimizin gelecek ümidini yesertecek, hedeflerimize güçlü adimlarla ulasmamizi saglayacaktir.
Cografyamizin ve topraklarimizin maküs talihini degistirme kararliligi olan ve bunu ispatlamis tek hareket AK Parti ve onun kadrolari için 1 Kasim; anlami, yüklendigi misyonu ve sorumlulugu açisindan önemli bir tarihtir.
1 Kasim'a giden her dakika, her olay bizim ve milletimiz için anlamlidir. Bu nedenle 1 Eylül 2014'de baslayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçeklesen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada cosku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmistir.
5. Olagan Kongre 12 Eylül'de
Genel Baskanimiz, Basbakanimiz Ahmet Davutoglu'nun ve parti yetkililerimizin katildiklari kongreler bütünlesmemizin, tazelenmemizin ve tabanimizin verdigi yetkiyle sorumluluklarimiza yeniden heyecanla baslatmamizin teminati olmustur.
Simdi ayni anlayisla 5. Olagan Kongre sürecimizi "Olagan Büyük Kongremizle" tamamliyoruz...
12 Eylül tarihi Türkiye'nin en talihsiz günlerinden biriydi. Çok sükür 2010 referandumu ile bu tarihin üzerindeki kara lekeyi kaldirdik. Simdi 12 Eylül 2015'te, bu günü AK Parti 5. Olagan Büyük Kongresi ile taçlandiriyoruz. Partimizin her kongresinin bir anlami ve misyonu vardir.
1.Olagan, 2.Olagan, 3.Olagan, 4.Olagan ve 1. Olaganüstü Kongrelerimiz AK Partimize, tabanimiza ve teskilatimiza büyük sorumluluklar yüklemis ve buradan alinan güçle de Türkiye büyük atilimlar gerçeklestirmistir.
Simdi ayni vazife 5. Olagan Büyük Kongrededir. Bu kongremiz Türkiye'nin demokratiklesme, kalkinma, ilerleme ve degerleriyle bütünlesme yolculuguna, evrensel sorumluklarina ara vermeden, tüm hiziyla devam etmesinin kaynagi olacaktir.
Bu kongremiz, milletimizin Yeni Türkiye yolculuguna devam etmesinin kaynagi olacaktir... Bu kongremiz, 1 Kasim'da tek basina iktidarin ve ülkemizin hedeflerine ulasmasinin kaynagi olacaktir... Bu kongremiz, kardesligimize halel getirmeye çalisanlara karsi milli iradenin güçlü sesinin kaynagi olacaktir... Bu kongremiz, 2023, 2053 ve 2071'e selametle ulasmamizin kaynagi olacaktir... "Bu kongremiz tek basina iktidarin anahtaridir."
Birligimizle, hedeflerimizle Yeni Türkiye yolculugunun devam edecegi ve milletle olan sözlesmemizi parti olarak yeniden tazeleyecegimiz 5. Olagan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatimiza ve demokrasimize hayirli olmasini diliyor, saygilarimizi sunuyoruz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284