Ak Parti Konya Seçim İşleri Başkanlığı Toplantı Düzenledi

Referanduma sayılı günler kala AK Parti Konya Seçim İşleri Başkanlığı AK Parti Konya ve AK Parti Karaman, Seçim İşleri Başkanlarını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ak Parti Konya Seçim İşleri Başkanlığı Toplantı Düzenledi

Bir otelde düzenlenen programa, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Karaman Seçim İşleri Başkanları da katıldı. AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan halk oylaması ile getirecek olduğumuz hükümet modeli 1960'lı yılların başından itibaren, bu ülkenin ana omurgasını temsil eden siyasi fikirlerin öncülüğünü yapmış sürekli ifade edilmiş ama çok şeyde olduğu gibi yine bunu da gerçekleştirmek bize nasip oldu. Rahmetli Alparslan Türkeş Milli Nizam Partisinin kuruluş bildirgesinde ifade edilmek suretiyle Başkanlık Modelini Türkiye için parti programına yazarken Necip Fazıl kaleme almıştır. Daha sonra Rahmetli Turgut Özal, sonra rahmetli Süleyman Demirel, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye için gerekli olan bu sistem değişikliğini hep ifade etmişlerdir. Ama maalesef o günün siyasi şartları bu değişikliğin gerçekleşmesine imkan sağlamamıştır. Nihayet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan daha 1989 yılında İstanbul İl Başkanı iken bir hukuk fakültesi öğrencilerinin çıkardığı dergiye verdiği röportajda bu sistemin gerekli olduğunu belirtmiştir” dedi.

“İnşallah 16 Nisan'ı sağlıklı ve EVET sonucunun en yüksek şekilde çıkacak şekilde çalışarak tamamlayacağız”

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, “Bugün burada 16 Nisan günü halk oylamasında sandığın güvenli bir şekilde geçmesi, hukukun sağlıklı tecelli etmesi adına genel merkezimizin organizasyonu ile çalışmaya başlayacağımız bir çalıştay bizi buluşturdu. Tabi her seçim öncesi önemli ve her seçiminde hamdolsun önemini kavramış farkında olan AK Parti Teşkilatları, inşallah 16 Nisan'ı da üzerine düşen sorumlulukla bilinçlenmiş hazırlanmış durumdayız. İnşallah 16 Nisan'ı sağlıklı ve EVET sonucunun en yüksek şekilde çıkacak şekilde çalışarak tamamlayacağız” diye konuştu.

Seçimlerin sandıkta kazanıldığını ifaden AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, “Şimdi yapılan bu tarihi öneme sahip halk oylamasında referandumda sandıklara daha çok sahip çıkacağız. Sayın koordinatörüm gerekli eğitimci arkadaşlarımın burada bizleri çok iyi bir şekilde aydınlatacak” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284