Ak Parti’nin Belediye Baskan Adayi Ertugrul Çaliskan Oldu

30 Mart 2014’de yapilacak olan yerel seçimlerde ilimiz AK Parti’den Belediye Baskan adayi olmak için partiye basvuran 11 isimden Ertugrul Çaliskan, AK Parti’nin Baskan adayi oldu.

 Ak Parti’nin Belediye Baskan Adayi Ertugrul Çaliskan Oldu

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, 12 Ilin Belediye Baskan adayini, Izmir Teskilati tarafindan düzenlenen bir toplantida açikladi.

Bu 12 il arasinda kamuoyunun büyük bir merakla bekledigi Karaman adayinin ismini de açiklayan Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Karaman’da 30 Mart’ta yapilacak seçimlerde AK Parti’nin adayinin Ertugrul Çaliskan olacagini söyledi.
Basbakan Erdogan yaptigi konusmada, “Karaman, Karamanoglu Mehmetbey’den buyana bizim dönemimizde çok ciddi hizmetler aldi. Karaman’da bir degisim yapalim dedik ve Ertugrul Çaliskan suan ki adayimizdir. 30 Mart’taki seçimlerde Ertugrul Çaliskan’la Karaman’da büyük ivmeler kazandirmaya devam edecegiz” dedi.
Daha sonra Basbakan Erdogan mevcut Belediye Baskani Kamil Ugurlu’yu, yeni Belediye Baskan adayi Ertugrul Çaliskan’i, Milletvekili Lütfi Elvan ve Il Baskani Kerim Dereli’yi yanina alarak resim çektirdi.
Diger taraftan Izmir’deki aday tanitimina çagrili olmasina karsin katilmayan Milletvekili Mevlüt Akgün’ün aday tanitiminda bulunmamasi manidar bulunup yorumlara neden oldu.
AK Parti’nin Belediye Baskan adayi olan Ertugrul Çaliskan, Astsubay olan babasinin görev yeri olan Erzurum'da 1965 yilinda dogdu. Çaliskan babasinin Sehit olmasindan sonra Karaman’a gelerek ilk, orta, lise ögretimini Karamanda tamamladi. 1987 yilinda Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesini bitirdi. 2004 yilinda Ak Parti'den Il Genel Meclisine seçildi. 2005 yilinda yeni çikan 5302 Il Özel Idareler Kanunu geregi yapilan seçimle Il Genel Meclisi Baskani Seçildi. Çaliskan evli ve iki çocuk babasi olup, Ingilizce bilmektedir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284