AK Parti`nin Karaman Il Baskan Adayi Nazmi Ünlü Oldu

28 Aralik Pazar günü yapilacak olan AK Parti 5. Olagan Genel kurulunda Il Baskani olmak için aday olan 6 kisi arasindan Nazmi Ünlü, AK Parti Genel Merkez tarafindan partinin adayi gösterildi.

 AK Parti`nin Karaman Il Baskan Adayi Nazmi Ünlü Oldu

AK Parti Il Baskanligi’nda düzenlenen basin toplantisinda konusan Il Baskani Kerim Dereli, “Biliyorsunuz uzun bir süredir 5. Olagan Kongremizle ilgili zaman zaman bir araya geldi. Bu süreci 28 Aralik’ta yapacagimiz seçimle tamamlayacagiz. Bu süreç çok uzun asamali çok yogun istisarelerle devam eden bir süreçti. Dün itibariyle Sayin Basbakanimizin huzuruna 4 tane birbirinden degerli arkadasimizla beraber çiktik. Gerekli istisareler yapildiktan sonra sayin basbakanimiz bu görevi bir arkadasimiza tevdi etti. Daha önce iki dönem SKM baskanligimizi ve benim dönemimde teskilat baskanligi ve siyasi hukuk isleri baskanligi yapan Nazmi Ünlü arkadasimiza bu görevi 28 Aralik itibariyle devrecegiz insallah” dedi.

AK Parti Il Baskani adayi Nazmi Ünlü de, “6 arkadasimizla bu sürece dahil olduk. Sonra teskilat baskanimizla görüsüldü, 4 adaya inildi. Bu dört adayimizla Basbakanimizla görüsüldü. Bu adaylik görevi bize nasip oldu. Genel merkezin adayi olarak ismimiz duyuruldu. Gerçekten çok zor bir görev. Bu görev verildikten sonra hep düsünüyorum. Sorumluluk o kadar agir ki ve basbakanimizin mütevazisiyle beraber bölgemizin insani olmasi gerçekten bu sorumlulugu daha da artirdi. Omzumuzda yük gerçekten çok agir. Yeni Türkiye dedik, birlik, beraberlik dedik. Artik ben diyorum ki bazi seylerin bitmesi gerekiyor. Türkiye için hepimizin kucaklasmasi lazim. Buradaki tüm arkadaslar bizim dava arkadasimiz. Yeni Türkiye için hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmaliyiz. Bu makamlarin sorumlulugu çok büyük. Insallah sürece çiktik. Genel kurulumuz yapilacak sonunda ben olurum. Baska arkadasimiz çikabilir ama suna inanin ki birlik beraberligi saglamak zorundayiz. Basbakanimiz bize sunu dedi. Biliyorsunuz 2011 seçimlerinde 57.4 oy almistik. Bundan önceki Cumhurbaskanligi seçimimizde 66 küsür oy almistik. Basbakan bunlari takip ediyor. Söyleyin bir rakam dedi biz 75 dedik olmaz dedi. Bu orani daha da yükseltmelisiniz diye telkinde bulundu. Bu yola hep birlikte çiktik. Bundan sonra beraber yürümeye devam edecegiz. Bu yolda kazanan ise sadece Karaman olacak” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Dereli, Il Baskanligina aday olmamasinin önümüzdeki dönem yapilacak olan genel seçimlerde milletvekili adayligini düsünüp düsünmedigiyle ilgili soruya, “Bu bir nasip isidir. Önümüzde bir süreç var. Milletvekili adayligi benim hayatimda olmazsa olmazim degil. Il Baskanligi zor bir görev ve bu süreçte çok yiprandim. Yoruldum. Suan için aileme ve çocuklarima zaman ayirmayi düsünüyorum. Milletvekilligi adayligi suan için gündemimde yok. Önümüzdeki sürece göre bir karar verecegim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284