Akdeniz`de Lütfi Elvan Farki

Eski Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan`in Akdeniz`de milletvekili seçildigi ve aday gösterildigi iki büyük il olan Antalya ve Mersin, 1 Kasim seçimleri sonrasi sariya boyandi. CHP`nin kalesi olarak bilinen iki ilde oy oranini arttiran AK Parti, birinci parti olmayi basardi.

Akdeniz`de Lütfi Elvan Farki

7 Haziran seçimlerinde Antalya'dan milletvekili seçilen Elvan, kisa sürede bir çok projeyi hayata geçirerek, kendisine verilen güveni bosa çikarmadi. Koalisyon görüsmelerinden sonuç alinamayip Türkiye'nin yeniden bir seçime gitmesi karari alininca Lütfi Elvan bu kez Akdeniz'in bir diger büyük ili Mersin'den aday gösterildi. Bölge insanini yakindan taniyan Elvan, 1 Kasim seçimlerinden 1 ay önce geldigi Mersin'de, çalismalara hizli basladi. Kentte hemen her gün sivil toplum örgütleri, is dünyasi ve çesitli kurum ve kurulus temsilcileriyle toplantilar düzenleyen Elvan, sorunlari dinledi, çözüm üretti, projelerini aktardi. Bir ay boyunca bütün ilçeleri birkaç kez dolasan, halkla bire bir görüsmeler yapan ve yakin temas içerisinde olan Lütfi Elvan, 1 Kasim seçimlerinde partisinin oy oranini artirmasinda önemli rol aldi.
Mersin'deki çalismalari sirasinda kentin kangren olmus sorunlarina el atan Elvan, söz verdigi projeleri bir bir hayata geçirdi. Bu dönemde Çukurova Bölgesel Havalimaninin ihalesine çikildi, kara yollarinda ihale yapilarak çalismalara baslandi, Tarsus-Kazanli Turizm Projesindeki yol problemiyle ilgili 'acele kamulastirma' karari alindi, OSB-otoyol baglantisi çalismalari hizlandirildi, Mersin-Antalya arasinda bölünmüs yol çalismasinin kalan kismi için ihaleye çikildi. Benzer birçok projenin hayata geçmesini saglayan Elvan, yeni dönemde Mersin için oldukça önemli ve büyük projelerin adimlarinin atilacagi müjdesini de verdi.
AK PARTI, CHP'NIN KALESI MERSIN'DE BIRINCI PARTI OLDU
Eski Bakan Lütfi Elvan'in çabalari, 1 Kasim seçimlerinde meyvelerini verdi. CHP'nin kalesi olarak bilinen Mersin'de, AK Parti yüzde 31 oy alarak birinci parti oldu ve milletvekili sayisini arttirarak 4 milletvekili çikardi. 7 Haziran seçimlerine göre Mersin genelindeki oyunu yüzde 5 oraninda arttiran AK Parti, ilçelerin büyük bir bölümünde fark atti.
Mersin'deki çalismalarinda, "Bizim isimiz as, is, hizmet etmek" diyen Elvan, Mersin'i ayaga kaldirmak, Mersin'i sahlandirmak için burada oldugunu söyledi. Mersin'e gelmeden önce devam eden projeleri gözden geçirdiklerini, kentin sikintilarini tespit ettiklerini ve yapilmasi gerekenlerle ilgili bir program hazirladiklarini kaydeden Elvan, "Biz Mersin'de tüm kesimlerle bir olacagiz, beraber olacagiz, diri olacagiz. Güçlü bir Mersin, güçlü bir Türkiye için birlikte olacagiz" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284