Bakan Elvan: `Ben de Dinleniyor Olabilirim`

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan, Bakan olduktan sonra ilk canli yayin röportajini Habertürk TV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç`a verdi. Internete yeni düzenleme getirecek yasa ile ilgili konusan Elvan, `Herhangi bir sansür yok, düzenleme kisi haklarini koruyor` dedi. Elvan, dinlemelerle ilgili soruya da `Ben de dinleniyor olabilirim, dikkat etmek zorundayiz` yanitini verdi.

Bakan Elvan: `Ben de Dinleniyor Olabilirim`

Düzenleme ile internet sitelerinin kapatilmayacagini, ilgili sayfaya erisimin durdurulacagini kaydeden Elvan, "Mevcut düzenleme kalsaydi geçmisteki sorunlar devam edecekti. Mahkeme 'Youtube kapansin' dedi. Su andaki düzenlemede URL dedigimiz, sadece o sayfaya erisim duruyor" diye konustu.
Sikayet halinde 4 saat içinde engelleme olacagini, mahkemenin de 48 saat içinde karar verecegini kaydeden Elvan, "Gerçek hayatta suç olan, internette de suçtur" dedi.
"VERILERI DEVLET SAKLAMAYACAK"
Verilerin saklanmasi hususu. En önemli konulardan biri su. Verilerin saklanmasiyla ilgili elestiri var. Devlet herkes hakkinda her türlü veriye sahip olacak. Fisleme anlamina gelebilir yorumlari var. Bu verilerin hiçbirisi devlette saklanmayacak hiçbirisi. Bunlar erisim ve içerik saglayicilarda bulunacak. Ne bulunacak? Bir IP numarasi. Ne kadar bir süre konusmus oldugu, hangi tarihteoldugu. Bunlar olacak. Içerikle ilgili, konusma olabilir, girmis oldugunuz sitenin detaylari olabilir. Bunlarla ilgili bir sey olmayacak. 6 ay ile 2 yila kadar saklama zorunlulugu getiriyor. Biz tamamiyle burada AB’de ön görülen direktifi aldik.
"YAPTIGIMIZ DÜZENLEME AB'NIN ÇOK ILERISINDE"
AB ülkelerinde internet üzerinden iftira ve hakaret konusunda çok daha sert yaptirimlar oldugunu kaydeden Elvan, "Örnegin Twitter veya Facebook'ta iftira ile karsi karsiya kaldiniz, ne yapacaksiniz? Bunlari hepimiz yasiyoruz. Almanya'da iftira suçlari 3 yila kadar hapis cezasina tabi. Italya'da hakaret, hapisle cezalandiriliyor. Su anda yaptigimiz düzenleme AB'nin birçok ülkesindeki düzenlemeden daha ileridir. Ingiltere'de hakaret suçuyla karsi karsiya kalirsaniz 6 aya kadar hapis cezasi var. Fransa'da hapis cezasi verilmiyor, 12 euro'ya kadar para cezasi söz konusu" diye konustu.
"BEN DE DINLENIYOR OLABILIRIM"
Elvan, eski Ulastirma Bakani Binali Yildirim'in "Özel konusmalarinizi telefonda yapmayin" açiklamasinin hatirlatilmasi üzerine, "Hayret içerisinde kaliyorum. Bir insanin esiyle yaptigi telefon konusmasi, çocuklariyla... Insanlar bu kadar düsmemeli. Çok üzücü bir durum. Ben gerçekten üzülüyorum. Insanlarin evine girdiginde acaba evimde bir kamera var midir, dinliyorlar mi kaygi içinde olmasi son derece üzücü bir sey. Bunlardan bizim kurtulmamiz lazim. Ben de bilemiyorum. Benim de çolugum çocugum kendim dinleniyor olabilirim. Sizler de olabilirsiniz. Ama biz de açikçasi aile olarak konusmalarimiza dikkat ediyoruz. Ifadelerimize dikkat ediyoruz, dikkat etmek zorundayiz" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284