Bakan Elvan: Halk Milli Iradeye Sahip Çikmistir

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, seçim sonuçlarini memleketi Karaman’da Partisinin Il Baskanliginda basin mensuplarina degerlendirdi.

Bakan Elvan: Halk Milli Iradeye Sahip Çikmistir

Elvan, yapilan seçimlerin sonuçlarina göre halkin milli iradeye sahip çikan Basbakan Recep Tayyip Erdogan’i yeniden benimsedigini belirterek, “Seçim sonuçlarinin genel bir degerlendirmesini yapacak olursak Türkiye genelinde her ne kadar sandiklarinin dörtte biri açilmis olmasina ragmen görünen resim su. Birçok ilde CHP ve MHP’nin ittifak yaptigini görüyoruz. Buna ragmen 12 partinin almis aldigi oydan daha fazla oy oranini almis oldugumuzu biliyorum. Bu bizim açisindan son derece memnuniyet verici bir hadise. Gerçekten milli iradeye sahip çikan Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’a büyük bir teveccüh yapildiginin en önemli göstergesidir. Bu millet artik vesait istemiyor. Gerçek anlamda milli iradeye sahip çikan bir lider istiyor. Bunu açik bir sekilde gördük. Hem genel baskanimiz hem de partimize yönelik birçok iftiralara, yolsuzlukla ilgili sulamalar, birçok karalamalara ragmen yine partimizin halkimiz tarafindan büyük bir teveccühe layik oldugu görülmüstür. Karaman ilimize gelince özellikle 2009 yili seçimleriyle kiyasladigimizda tüm ilçelerde ve merkezde oy oranimizda artis oldugu görülmüstür. Örnegin il genelinde yüzde 44,8 oy oranina sahipken, suan yüzde 64’ü açilmis durumda sandiklarin yüzde 55 gibi bir oy oranina sahip oldugumuz görülmektedir. Karaman Belediyesi içinde 2009’da yüzde 49,5 oy almistik. Son açilan sandik oranina göre yüzde 52,5 gibi bir oya sahip oldugumuz görülmektedir. Buda Karaman’da 2009’a göre önemli bir oy orani artisi oldugunu görüyoruz. Ilçelerimizde ise Ermenek’te yüzde 37 ile 2009’da seçimi almisken, bugün yüzde 51 ile seçimi almis görünüyoruz. Basyayla ilçemizde 2009’da yüzde 62 olan oranimiz bu seçimde yüzde 73’e çikmis durumda. Kâzimkarabekir’de yüzde 41 olan oy oranimiz yüzde 56’ya yükselmis durumda. Ayranci’da yüzde 26 olan oy oranimiz yüzde 39,5’a yükseldi. Sariveliler’de ise yüzde 36 olan oy oranimiz yüzde 47,5’a çikmis durumda. Tüm ilçelerimizde oy artisi olmasina ragmen sadece Ermenek, Basyayla ve Kâzimkarabekir ilçelerini almis görünüyoruz. Ayranci ve Sariveliler’de ise çok düsük orandaki farklarla maalesef kaybettik. Ama bu Karaman’imiz ve Türkiye için büyük bir zaferdir. Ben Il Baskanimiza, Milletvekilimize, Belediye Baskan adaylarimiza ve tüm partililerimize tesekkür ediyorum. Halkimiz milli iradeye sahip çikan bir lideri yeniden benimsemistir ve demistir ki biz Recep Tayyip Erdogan önderliginde bu ülkenin yönetilmesine devam etmeliyiz. Görünen manzara da budur” diye konustu.
Bakan Elvan daha sonra, toplanti salonuna geçerek partililere hitap ederek, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile birlikte pasta kesti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284