Bakan Elvan: Karaman’in Gelismesi Için 2. OSB Sart

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman’in gelisip büyümesi için mutlaka ikinci OSB’nin kurulmasi gerektigini söyledi.

Bakan Elvan: Karaman’in Gelismesi Için 2. OSB Sart

Bir dizi ziyaret için ilimize gelen Bakan Elvan, Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret etti. Ziyaret sirasinda konusan Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, “Karamanli bir bakanimizin olmasi bizleri gururlandirmistir. Bakanimizdan bir istegimiz olacak. Odamizda düzenlenen ve daha sonra verme yetkisi alinan Karayolu Ulastirma Yetki Belgeleri tüm odalardan alinmis durumda. Yönetmelikle ilgili bir degisiklik yapilirsa üyelerimizin magduriyetini gidermis oluruz. Sayin Bakanimizdan istirhamimiz bu konuda yardimlarini bekliyoruz." dedi.
Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’da, “Yetki Belgeleri ile ilgili çalismalarimiz bitti. Meclisten de geçmis durumda bir hafta gibi bir sürede bu konudaki sorunlariniz çözülmüs olacak. Insallah bir süre sonra tekrar Odamizdan Yetki Belgeleri verilmeye baslanacak. Bu konudaki müjdemi size buradan vereyim. Ayrica yetki belgesinin ücretlerinin yüksekligi ile ilgili talepler vardi. O talepleri de degerlendiriyoruz” dedi.
Elvan, sanayicilerin tasima sektöründeki magduriyetini azaltmak için hizli trenle tasima imkani saglayacak çalismalar yaptiklarini belirterek, “Yine sanayicimizin bir sorunu olan tasima sektöründeki maliyetleri düsürmek için Lojistik Merkezi çalismalarimiz Organize Sanayi Bölgesinin bitisiginde basladi. Önemli bir noktaya geldik. Insallah sanayicimiz yakinda kapisinin önünde konteynirlarini yükleyecek. Bu da sanayicimizi tasima maliyeti ve zaman açisindan olumlu yönde etkileyecek. Karaman-Konya bölünmüs yolundaki sicak asfalt çalismasi devam ediyor. Karaman – Karapinar yolu iyilestirme çalismalarina yakinda baslayacagiz. Karaman – Eregli güzergâhindaki bölünmüs yolu tamamladigimizda dogu ve kuzeyde bulunan bütün illerden Akdeniz’e Karaman üzerinden ulasim saglanacaktir. Ayrica Bucakisla, Alanya-Antalya yolunu da bu açidan çok önemsiyoruz. Ayranci – Erdemli yolu da bir baska projemiz. Karaman merkezde çevre yolunun ihalesi de 31 Mart’ta yapilacak. Bu çalismamiz da yakinda baslayacak. Karaman kent merkezi altyapi çalismalarimiz devam ediyor. Mut yolu Valilik girisi kavsagi çalismalarimiz devam ediyor. Yillardir beklenen Karaman'i Akdeniz’e baglayan Mara Yolu projemiz üzerinde de çalisiyoruz. Insallah yakin bir zamanda bu proje gerçeklesecek. Mut - Silifke güzergâhi iyilestirme çalismalari devam ediyor. Alanya yolunda çalismalarimiz hizla devam ediyor. Insallah Agustos’ta tamamlanacak. Sariveliler’i kus yuvasina baglayacak yol da bu yaz bitecek. Bölükyazi Basyayla yolunda da çalismalar devam ediyor. Sertavul'a bir viyaduk ve bir de tünel çalismamiz devam ediyor. Özetlemek gerekirse Karaman'in ulasim sektöründe bir problemi kalmayacak” diye konustu.
Elvan, kablolu televizyon yayinini Karaman’a kazandirmak için çalismalarin devam ettigini belirterek AVEA tarafindan ilimize 200 kisinin istihdam edilecegi bir çagri merkezi kurulacagini söyledi.
Bakan Elvan, Karaman’in gelisip büyümesi için öncelikle Organize Sanayi Bölgesi’nin gelismesi gerektigini ifade ederek, “Karaman'in sanayisi ile övünüyor ve gurur duyuyoruz. Sanayimizin gelismesi için de çalismalara insallah baslayacagiz. Bu amaçla 2. Organize Sanayi Bölgesi çalismasi sözünü de size buradan veriyorum. Karaman merkezi ciddi altyapi çalismalarimiz oldu. Bu konuda belediye baskanimiza tesekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de çalismalarimiz devam edecek yeter ki istikrar bozulmasin” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284