Bakan Elvan, Sanayiciler Ve Isadamlari Ile Biraraya Geldi

- Ulastirma, Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: “2014 Yilinda Karaman Organize Sanayi Bölgesine 100 Milyon Dolarlik Yatirim Yapildi”

  Bakan Elvan, Sanayiciler Ve Isadamlari Ile Biraraya Geldi

 

 
 
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, 2014 yilinda Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ne 100 milyon dolarlik bir yatirim yapildigini söyledi. 
  Partisinin 5. Olagan Kongresine katilmak üzere memleketi Karaman’a gelen Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Ticaret ve Sanayi Odasi’nda Karamanli sanayici ve isadamlariyla bir araya geldi. Toplanti sonunda basin mensuplarina Karaman’in sanayisi ve yapilan yatirimlarla ilgili bilgi veren Bakan Elvan, sanayicimizle bir toplanti gerçeklestirdik ve Karaman’in sorunlarini tartistik. Özellikle Organize Sanayiyi nasil gelistirebiliriz. Karaman’in daha hizli orta ve uzun vadede perspektif ortaya konulan projelerini nasil hayata geçirebiliriz noktasinda tartismalar yaptik. Bu çerçevede yine organize sanayi yönetimi tarafindan profesyonel bir ekibe Karaman’da alternatif sanayi alanlari neler olabilir konusunda bir çalisma yaptiracagiz. Özellikle bisküvi ve gida alaninda Türkiye’nin en önemli merkezinde olan Karaman, bisküvi ve çikolata disindaki alanlarda neler yapabiliriz bunlari ortaya koymaya çalisacaklar. Bu dogrultuda sanayicilerimiz diger alanlarda da yatirimlarini gerçeklestirecekler. 2014 yilinda Karaman Organize Sanayi Bölgesine 100 milyon dolarlik bir yatirim gerçeklesmistir. Bu bizler açisindan sevindirirci bir hadisedir. Yine diger taraftan Karaman Organize Sanayi Bölgesinde bir bilim merkezi kurulacak. Bu bilim merkezinin alt yapi çalismalari devam ediyor. Sanayi Bakanligimizla koordineli bir sekilde OSB yönetimimiz bu çalismayi yönetecek. Bir diger çalismamiz teknopark ile ilgilidir. Teknopark kurulmasi yönünde de yine OSB yönetimimiz ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz birlikte yürütecek. Karamanimizin en önemli sorunlarindan bir tanesi isçi sorunu, fabrikalarimiz istenilen düzeyde isçi bulamiyor. Bu yönde bir çalisma baslatilmisti. Özellikle OSB’de çalisan isçilerimizin birçogunun Karaman’a 1,5 saat mesafede ilçe ve beldelerden geldigini biliyoruz. Bu kardeslerimizin Karaman’da yasayarak günün 3 saatini yolda geçirmeden hayatini sürdürmesini ifade etmis idik. Bu yönde bir çalisma baslatildi. Özellikle isçilerimize yönelik TOKI tarafindan isçi konutlari yapimi yönünden çalismalar önemli bir noktaya gelmis durumda, Insallah 1-2 ay içerisinde bu konutlarin yapim çalismalarina baslayacagiz. Bir diger husus ise Karaman merkez ile organize sanayi arasinda bir rayli sistem kurabilir miyiz diye öneri geldi. Bu dogrultuda da biz bakanlik olarak Organize Sanayi Bölgesi ile Karaman arasinda bir rayli sistemin projesini yaptiracagiz" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284