Bakan Elvan’a Intermed Dernegi’nden Onur Ödülü

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Türkiye’nin yeralti fiber kablo uzunlugunun 240 bin kilometre oldugunu belirterek, `Kapsama alanina baktigimizda su anda Türkiye’nin yüzde 99’unda mobil telefonlar araciligi ile dünyanin her yerine ulasabilmeniz mümkündür. Türkiye kapsama alani itibariyla dünyanin önde gelen ülkelerinden birisidir` dedi.

 Bakan Elvan’a Intermed Dernegi’nden Onur Ödülü

Partisinin 5. Olagan Il Kongresine katilmak üzere memleketi Karaman’a gelen Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, yeni kurulan Internet Medyasi ve Yazarlari Dernegi’nin Onur Ödülleri törenine katildi.

Törende bir konusma yapan Bakan Elvan, dünyanin çok hizli bir degisim ve dönüsüm geçirdigini belirterek, "Türkiye’ye baktigimizda bu hizli degisim ve dönüsümün Türkiye’de de oldugunu görüyoruz. Özellikle bilgi ve iletisim sektöründeki büyüme hizina baktigimizda son 12 yillik süreçte yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme performansi gösterdigini görüyoruz. Aslinda bilgi ve iletisim teknolojileri bir anlamda tüm sektörleri yakinen ilgilendiren bir sektör. Bu alandaki bir gelisme hemen hemen tüm sektördeki gelismeleri tetikliyor. Iste bunlardan bir tanesi de medya sektörüdür. Aslinda bilgi ve iletisim sektörü tüm sektörlerin lokomotifi konumundadir. Bu sektörde ne kadar hizli bir degisim olur ise diger sektörlerdeki degisim de o derece hizli olur. Geçmiste haberlerimizi gazetelerden takip ederdik, radyodan takip ederdik, en sonra televizyonlar çikti, televizyonlardan takip etmeye basladik. Yine gazete aslinda kullanilan bir medya araciydi. Bugün baktigimizda özellikle internet haberciliginde inanilmaz bir gelisme oldugunu görüyoruz. Biz buralara kolay gelmedik, kolay ulasmadik. 2002 yilinda toplam genis bant abone sayimiz 20 bin kisiydi. O gün 20 bin olan rakam bugün 40.5 milyona ulasti. Daha 2014 yilinin basinda 32 milyona yakin genis bant abone sayisi vardi. Bugün 41 milyona ulastik. Su 11 aydaki gelismeye bakiniz. Bizler 12 yillik süreçte oto yollar yaptik. Fiber kablolardan olusan yer altinda oto yollar yaptik. Su anda Türkiye’nin yeralti fiber kablo uzunlugu tam 240 bin kilometredir. Kapsama alanina baktigimizda su anda Türkiye’nin yüzde 99’unda mobil telefonlar araciligi ile dünyanin her yerine ulasa bilmeniz mümkündür. Türkiye kapsama alani itibariyla dünyanin önde gelen ülkelerinden birisidir. Bir baska özelligimiz yine Avrupa’nin en fazla internet kullanan ülkesi Türkiye’dir. Arada önemli bir farkta var. Kullanilan saat itibariyla su an mobil abone sayimiza baktigimizda 70 milyonu geçti, su an 72 milyon mobil telefon abonemiz var. Internet medyasi için basin kanununda bir degisiklik ön gördük. Gerekli çalismalari yaptik. Bakanlar kurulunda bunu tartistik ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduk. Internet medyasinda çalisanlar artik gazeteci sayilacaklar. Basin karti sahibi olacaklar. Resmi ilan ve reklamlardan faydalanacaklar. Kisacasi diger basin mensuplarinin haklari neyse internet medyasinda çalisanlarin haklari da o olacak. Insallah yasayi da meclisten geçirir internet medyasinda çalisan kardeslerimize bir nefes alma firsati tanimis oluruz” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Internet Medyasi ve Yazarlari Dernegi Baskani Önder Demirkollu tarafindan Bakan Elvan’a Onur Ödülü verildi. 45 kisinin ödüle layik görüldügü törende Bakan Elvan ise onur ödülü alan internet medyasi mensuplarinin toplu fotografini çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284