Bakan Eroglu: `2012 Ve 2013 Yillarini, Bakanligimizin Karaman`daki Hamle Yillari Ilan Ediyorum`

`KARAMAN`DA SU, ALTINDAN DAHA DEGERLI` `KARAMAN`A HER SEFERINDE HEYBEMIZ DOLU OLARAK GELIYORUZ`

Bakan Eroglu: `2012 Ve 2013 Yillarini, Bakanligimizin Karaman`daki Hamle Yillari Ilan Ediyorum`

Karaman'da 6 tesisin temel atma törenini gerçeklestiren Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu, Karaman'da suyun altindan daha degerli oldugunu belirterek, "2012 ve 2013 yillarini Karaman'da bakanligimizin hamle yillari ilan ediyorum" diye konustu.
Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu, Karaman'da 6 tesisin temel atma törenine katildi. Vatandaslarin da yogun ilgi gösterdigi törende Ibrala Baraji Sulamasi, Karaman Içme Suyu Isale Hatti, Sariveliler Göleti Sulamasi, Ermenek Baraji Kazanci-Ardiçkaya-Yesilköy baglanti yolu, Burhan Göleti Sulamasi ve Bucakkisla Regülatörü ve HES tesislerinin temeli atildi.
Tören öncesinde ise Özel Karaman Mehteran Bölügü marslar esliginde kisa bir gösteri sundu. Mehteran takiminin gösterisinin ardindan bir konusma yapan DSI Genel Müdürü Akif Özkaldi, zamanla yarisan bir genel müdürlük olduklarini ve Karaman ilinde hizmet etmekten dolayi mutluluk yasadiklarini söyledi. Özkaldi, 2003 yilindan bu yana Karaman'a ciddi yatirimlar yaptiklarini sözlerine ekledi. Karaman'a daha önce yapilan yatirimlarin 2,8 milyar TL tuttugunu kaydeden ve bunlara 6 adet tesis daha yaptiklarini kaydeden Özkaldi, "DSI olarak sunun bilincindeyiz ki; tarima yapilan yatirim ülkemize, ülkemize yapilan yatirim ise gelecek neslimize yapilan yatirimdir" diye konustu.
Törende bir konusma yapan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise bugün gerçeklestirilen temel atma töreninin hayirlara vesile olmasini temenni ederek, Nasrettin Hoca'dan bir fikra anlatarak vatandaslari güldürdü. ISKI Genel Müdürü oldugu dönemde Bakan Veysel Eroglu'na "Evliya gibi adam" denildigini hatirlatan Akgün, "Karis karis memlekete hizmet eden sizi, Karaman'da, Türk dilinin merkezi, Yunus'un sevgisinin bulundugu bu topraklarda görmekten mutluluk duyuyoruz" seklinde konustu.
Karaman'in Türkiye'nin en az yagmur alan yerlerinden bir tanesi oldugunu hatirlatan Akgün, "Karaman'a yapilacak her yatirimin büyük hayir duasi aldigini hatirlatmak isterim" diyerek, Bakan Veysel Eroglu'nun kapisini her çaldiklarinda güler yüzle karsilandiklarini ifade etti.
Bin gölet projesinin de önemli oldugunu söyleyen Akgün, bu projeden Karaman'a da isabet eden projeler oldugunu söyleyerek yatirimlardan dolayi tesekkür etti. Akgün, ayrica Ayranci Kapali Sulama Projesi'ne ve yer alti sulamalarinin desteklenmesi için Bakan Eroglu'ndan destek istedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise Bakan Veysel Eroglu'nu 'çok çaliskan', 'ezber bozan' bir kisi olarak ISKI Genel Müdürlügü döneminden beri tanidigini söyleyerek, "Karaman'in bu sevinci yasamasindaki desteklerinden dolayi tüm Karaman halki adina sizlere tesekkür ediyorum" dedi. Karaman'in bugün 6 tesise kavustugunu söyleyen Kahraman, tesisler ve maliyetlerinden bahsederek, tesislerin Karaman'a saglayacagi faydalar hakkinda bilgi verdi. "Bu daglar bu sulari nasil bagrinda barindiriyorsa bu millet de bu yatirimlari bagrinda barindiracak ve unutmayacaktir" diyen Kahraman, yatirimlarin gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
"KARAMAN'DA SU ALTINDAN DAHA DEGERLI"
Bakan Veysel Eroglu ise Basbakan Erdogan'in selamini getirdigini belirterek, "Karaman'a her geliste heybemiz dolu olarak geliyoruz. Bugün de 157 milyon TL'lik dev bir yatirimla birlikte geldik. Yatirimlarin Karaman halkina hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum. Karaman'daki barajin temeli yillar önce temelinin atilmisti fakat unutulmustu. Karaman'da su altindan daha degerli. Allah'a sükürler olsun, simdi baraj arkasina kadar dolu" dedi.
Kapali sistem sulama sebekesinin hazir oldugunu belirten Eroglu, yaklasik 87 bin dekar alanin sulanacagini kaydetti. "Karaman büyüyor, daha da büyüyecek" diyen Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu, "Biz gelecegi planliyoruz" diyerek projelerin kisa sürede yapilacagini kaydetti. Temel atma merasimi sirasinda projenin bitis tarihini ilan ettiklerini kaydeden Eroglu, "Verilen tarihte müteahhitler projeyi bitirmek zorunda" seklinde konustu.
Eroglu, "Biz de para bol" diyerek müteahhitlere ve isçilere kisa sürede projenin bitirilmesi çagrisinda bulundu. G-20 zirvesinde IMF'nin Türkiye'den 5 milyar dolar borç istedigini hatirlatan Eroglu, Türkiye'nin 2023 hedeflerinden de bahsederek, "Türkiye 2023'e hazir, Karaman çoktan hazir. Türkiye ekonomisi 26. siradan 16. siraya geldi" diye konustu.
Türkiye'de susuz sehir kalmamasi için çalistiklarina vurgu yapan Bakan Veysel Eroglu, "Hiçbir sehri susuz birakmadik, bundan sonra da birakmayacagiz" dedi.
Karaman için 2012 ve 2013 yillarini 'hamle yili' ilan ettiklerini söyleyen Bakan Eroglu, "2012 ve 2013 yillarini Karaman'da bakanligimizin hamle yillari ilan ediyorum. Sadece bugün yaptigimiz yatirimlar 157 milyon TL. Sadece bugün temel attigimiz tesisler. Insallah göreceksiniz, onlari da yildirim hiziyla yapacagiz" ifadelerini kullandi.
Bakan Veysel Eroglu konusmasinin sonunda 6 tesisi yapacak müteahhitleri sahneye çagirarak projelerin bitis tarihiyle ilgili pazarlik yapti. Projelerin teker teker bitis tarihlerini okuyan Bakan Veysel Eroglu, müteahhitlerden söz aldi. Pazarligin ardindan ise Karamanlilarin heyecanla bekledigi 6 tesisin temel atma töreni gerçeklestirildi.
Bakan Eroglu, daha sonra beraberindeki heyetle fidan dikim törenine katildi.

 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284