Bakan Kiliç: Kongre AK Partili Olmanin Ahlakina Yakisan Bir Kongre Oldu

Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, `Milletimiz kimin milletvekili, kimin il baskani, belediye baskani, kimin bakan olup olmadigina degil; sadece Recep Tayyip Erdogan`in olup olmadigina bakiyor. Allah Basbakanimiza uzun ömür versin` dedi.

Bakan Kiliç: Kongre AK Partili Olmanin Ahlakina Yakisan Bir Kongre Oldu

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Bakan Kiliç, Karaman Valiligi'ni ziyaretinin ardindan bir otelin salonunda düzenlenen AK Parti Il Kongresi'ne katildi. Ölçülü, seviyeli ve AK Parti'li olmanin ahlakina yakisan bir kongre yasandigini ifade eden Kiliç, "Sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum. Bizim kongrelerimizde sandalyeler havada uçusmaz. Bizim kongrelerimizde pet siseler havada uçusmaz. Bizim kongrelerimiz tek adayli da olsa, 5 adayli da olsa AK Parti'nin tüzügüne, programina,siyasetine ve Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in beklentilerine uygun kongreler olur. Bu salonda bu hava var. Sizi kutluyorum" diye konustu.
AK Parti'nin 10 yildir tek basina iktidarda oldugunu, hiçbir mazeretin, özrün ve gecikme ifadesinin kabul edilemeyecegini belirten Kiliç, "Milletimiz kimin milletvekili, kimin il baskani, belediye baskani, il genel meclisi üyesi olduguna, kimin bakan olup olmadigina degil, sadece Recep Tayyip Erdogan'in olup olmadigina bakiyor. Allah Basbakanimiza uzun ömür versin. Gerçekten Türk siyasetine çok büyük deger katti. Sadece kendi varligiyla, bakisiyla, felsefesiyle degil AK Parti üzerinden Türkiye'ye çok büyük degerler kazandirdi. AK Parti görevi devraldiginda IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardi. Onun için Türkiye Masasi Sefi Ankara'ya intikal ettigi zaman herkes ayaga kalkiyor, ceketini ilikliyor, bir yanlisimiz olmasin diye agzindan dökülen kelimeleri adeta havada kapiyorlardi. Bugün Türkiye'nin IMF'ye olan borcu 3 milyar dolarin altinda" dedi.
"Borç yigidin kamçisidir" sözünü hatirlatan Bakan Kiliç, "Bizden öncekiler borcu aldilar ancak yigitlik yapmadilar, ödemeye kalkmadilar. Sadece borç aldilar, borçlar ne zaman ödendi. Bir yigit Basbakan oldugunda ödendi. Birçok kurulusa olan borçlarimiz ayni sekilde ödendi ve ödenmeye de davam ediyor. Hep birlikte çok çalisip ülkemizi daha güzel yerlere getirecegiz" ifadelerini kullandi.
Kongrenin ardindan Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu'yu makaminda ziyaret eden Bakan Kiliç, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Kiliç, daha sonra olimpik yüzme havuzu, Kemal Kaynas Stadyumu ile kapali tenis kortta incelemelerde bulundu. Ismet Pasa Caddesi'nde esnaf ve vatandaslarla sohbet eden Kiliç, Aktekke Camisi'ni de ziyaret ettikten sonra Karaman'dan ayrildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284