Basbakan Erdogan: “Bilisim Teknolojisi Ile Ahlaksizlik Yapanin Karsisindayiz”

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, “Biz bilisim teknolojisinin degil, bilisim teknolojisi ile ahlaksizlik yapanin karsisindayiz. Biz ülkemizde ofis kurmadan ülkemizde vergi kaçakçiligi yapan sirketlerin karsisindayiz” dedi.

Basbakan Erdogan: “Bilisim Teknolojisi Ile Ahlaksizlik Yapanin Karsisindayiz”

Basbakan Erdogan, Aktekke Meydani’nda düzenlenen toplu açilis törenine katildi. Erdogan, tören alanina gelisinde yasli bir kadin ile kucaklasti ve tekerlekli sandalyedeki bir vatandasla konustu. Törende ilk olarak konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Basbakan Erdogan’in Karaman ziyaretinden dolayi çok mutlu oldugunu belirtti. Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ise, “Basbakan’imiza sizler adina tesekkür ediyorum. Bizi burada yalniz birakmadi. Emaneti darbecilere ve isbirlikçilerine teslim etmediniz, emaneti adam gibi adam Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’a teslim ettiniz. Emanetini yere düsürmedik, ayaklar altina aldirtmadik, bundan sonra da aldirtmayacagiz insallah” dedi.
Zorlu bir seçim sürecini geride biraktiklarini ifade eden Basbakan Erdogan da, “31 Mart sabahinda Türkiye yeni bir güne uyandi. Türkiye’nin demokrasisi daha da güç kazandi. Ekonomimiz, dis politikamiz bu süreçten güçlenerek çikti ve yeni bir Türkiye dogdu. Istismar ve iftira siyaseti sandiga gömüldü. Vesayet kaybetti. Milli irade kazandi, kazanan hizmet siyaseti oldu. Millet yenilmez Türkiye egilmez demistik. Hamdolsun aziz milletimiz tarihin gördügü en büyük alçakliklardan birine daha dimdik ayakta durdu, tarihin gördügü en büyük çetelerden birine karsi millet gereken cevabi verdi. Kazanan yine millet, milli irade, Türkiye oldu. Bugün bu açilis töreniyle 268 milyon liralik eser ve yatirimi bugün bu törenle hizmete aliyoruz. Bunlarin içinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ne ait tesisler, Milli Egitim Bakanligimiza ait tesisler, Il Özel Idaremize ait yatirimlar, Karaman Belediyemize ait eserleri bugün hizmete aliyoruz. Karaman’a hayirli olmasini diliyorum” dedi.
“10 AGUSTOS’TA ARTIK MILLET KENDI CUMHURBASKANINI BIZZAT KENDISI SEÇECEK”
Basbakan Erdogan, 2023 hedeflerine sadece 9 yil kaldigini ifade ederek, “Bu 9 yil boyunca çok çalisacagiz. Istikrarin, huzurun, kardesligimizin yara almasina asla müsaade etmeyecegiz. Insallah ekonomiyi büyüterek, yatirimlarimizi daha da artirarak, kardesligimizi, demokrasiyi daha da güçlendirerek 9 yil sonra Türkiye’yi dünyanin en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükseltecegiz. 77 milyon hep birlikte bu niyetle bu hedefe dogru ilerliyoruz ve kararlilikla ilerleyecegiz. Bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da Türkiye’yi hedeflerinden saptirmak, Türkiye’nin yürüyüsünü engellemek, yavaslatmak için tuzaklar önümüze çikabilir. Bugüne kadar bu tuzaklari sabirla astik. Milletimizin basiretiyle, ferasetiyle hayir dualariyla astik. Hani bir söz vardir ya, su uyur düsman uyumaz. 12 yil boyunca biz Türkiye’yi büyütmenin mücadelesini verirken, birileri de Türkiye’yi durdurmanin mücadelesini verdi. Türkiye her alanda büyük basarilari kucaklarken, birileri Türkiye’yi hedeflerinden uzaklastirmak için sürekli tezgahlar kurdu. Allah’a hamdolsun bu tuzaklari astik, bütün tezgahlari bozduk, oyunlari altüst ettik. Milli iradeyi gölgelemek isteyenler, milletin hükümetine tuzak kuranlar 30 Mart’ta milletten gereken cevabi aldi. 30 Mart’ta kaybedenler kendi muhasebelerini yapmadan, millete hesap vermeden simdi baska kirli oyunlarin içerisine girdiler. Cumhurbaskanligi seçimlerinin öncesinde Türkiye’de tekrar gerilimi yükseltmek, huzura kastetmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyecegiz. Bunlara aldanmayacagiz. Insallah ilk defa cumhurbaskanimizi halkin oylariyla seçecegiz. Bu bir ilktir. Artik parlamentodaki bazi dönen oyunlara milletim sandiklarda gereken cevabi verecek. Milletim kendi baskanini seçecek, kendi cumhurbaskanini seçecek. Bundan rahatsiz olanlar var. Basbakan kendi baskanini seçecek dedi diyorlar, Cumhurbaskani ne demek, cumhur halktir, baskan da onun baskanidir. Ama bunu bilemeyecek kadar cahillerin elinde kaldi. Kim bu, yavru muhalefetin baskani, anlamaz. Öbürü de zaten CHP’nin genel müdürü, o da anlamaz. Ben CHP’ye de, MHP’ye de gönül veren kardeslerime sesleniyorum. Gelin bu oyunu 10 Agustos’ta bozalim diyorum. Çünkü 10 Agustos’ta artik millet kendi cumhurbaskanini bizzat kendisi seçecek. Geçmiste oldugu gibi gerilimlerin, kaosun yasandigi, krizlerin yasandigi bir ortamda degil, güle oynaya, demokratik bir kültür ve olgunluk içerisinde yeni Cumhurbaskanini tayin edecegiz. Biz bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafi olmayacagiz. Huzuru bozmak isteyenlere asla prim vermeyecegiz. Biz bu millete efendi olmaya degil hizmetkar olmaya geldik” seklinde konustu.
“BILISIM TEKNOLOJISI ILE AHLAKSIZLIK YAPANIN KARSISINDAYIZ”
Tablet bilgisayar dagitimina, etkilesimli tahtalari okullara monte etmeye devam ettiklerini kaydeden Basbakan Erdogan, “10 milyon tablet bilgisayarin ihalesine hazirlaniyoruz. Bütün yavrularimiza tablet bilgisayar verecegiz. Bizi bilisim teknolojisin karsisinda göstermek isteyenlere sesleniyorum. Biz bilisim teknolojisinin degil, bilisim teknolojisi ile ahlaksizlik yapanin karsisindayiz. Biz ülkemizde ofis kurmadan ülkemizde vergi kaçakçiligi yapan sirketlerin karsisindayiz. Kendi ülkesinde her kurusun hesabini verecek, benim ülkemde vergi kaçakçiligi yapacak. Buna evet diyebilir miyiz? Ve bununla da degil bu ülkenin basbakanina hakaret, ülkenin bakanlarina hakaret, bunlarla ilgili mahkeme kararlari çikacak ve bu sirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Buna evet dememiz mümkün degil. Bu milletin sirtindan palazlananlara evet dememiz mümkün degil. Yine söylüyorum, onlari savunanlar bu ülkede bu millete bunun hesabini veremeyecekler. Çünkü sahis olarak bu milletin ahlak degerlerine saldiranlara karsi onlari savunanlar tarihe bunun hesabini veremeyecek. Biz yolumuza emin adimlarla devam ediyoruz. 10 Agustos’ta Karaman sandiklari patlatsin. AK Parti’nin bir cumhurbaskani adayi olacak. Bu cumhurbaskani adayina sahip çikacagina inancimiz sonsuzdur. Istiyoruz ki milletimizin seçtigi cumhurbaskani CHP’ne, MHP’ye bir ders olsun ama MHP’ye gönül veren kardeslerimin de, CHP’ye gönül veren kardeslerimin de, BDP’ye gönül veren kardeslerimin de inaniyorum ki milletçe ittifak edecegi bir isim olacak” dedi.
Hükümeti yolsuzlukla suçlamaya çalistiklarini ifade eden Basbakan Erdogan, “Fetvasini da Pensilvanya’dan aldilar. Eger dürüstsen, samimiysen Türkiye’ye gel. Inzivaya çekilmis Pensilvanya’da. Konya’dan, Karaman’dan daha güzel yer var mi? Gel buralarda çekil inzivaya. Dert baska, nasip meselesi nasip. Bunlarin okullarina sakin ha önümüzdeki yil çocuklarinizi vermeyin, okuyanlar varsa alin, dershanelerine göndermeyin. Biz takviye kurslari verecegiz. Bunlarin yayin organlarini sakin evinize sokmayin, tavrinizi koyun bunlara” diye konustu.
“2023 yilina kadar çok çalisacak, çok üretecek hedeflerimizi insallah tutturacagiz” diyen Basbakan Erdogan sunlari kaydetti:
“2023’ün ardindan 2053 var. Belki biz göremeyecegiz, evlatlarimiz ve torunlarimiz var. Onun ardindan 2071 var. Istanbul’un fethinin 600. yildönümünde çocuklarimiz için hedefler belirleyecek ve onlarin alt yapisini hazirlayacagiz. Alparslan’in Malazgirt’ten Anadolu’ya gelisinin 1000. yildönümünde 2071’de de insallah torunlarimizin huzur içinde yasadigi bir ülke için bugünden temelleri saglam atacagiz. Geçmise sahip çikacagiz, birlikte gelecegi insa edecegiz. Sehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarin, alimlerimizin ve gönül insanlarimizin izinde yeni Türkiye’ye, büyük Türkiye’ye adim adim yaklasacagiz.”
Basbakan Erdogan, konusmasinin ardindan Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fikri Isik, Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, milletvekilleri ile birlikte Karaman’da yapimi tamamlanan eserlerin açilisini yapti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284