Başkan Çağlayan KOP Desteklerini Açıkladı

Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan Karaman’a KOP’un 10 yıllık desteklerinden bahsetti ve 2021 yılında verilecek destekleri açıkladı.

Başkan Çağlayan KOP Desteklerini Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 yılı Mali Destek Çağrı Programı Bakan Mustafa Varank tarafından onaylandığını söyleyen Başkan Çağlayan, “Karaman’ımızın modern ve akıllı tarımsal sulama ve hayvancılık alanlarındaki dönüşümünü tamamlayıcı, istihdam artışını özendirici ve yeni iş alanlarının oluşmasına öncülük eden projelerin yer aldığı 2021 yılı KOP Mali Destek Programının Karaman ekonomisine çok önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Çağlayan, “Bu yıl Sayın Bakanımız Mustafa Varank ın onayı ile Karamanımız için KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak 14 projede toplamda 10.128.500 TL mali destek sağlanmış olacak. Karamanımıza 2021 yılında desteklenecek projelerle birlikte toplam 352 proje için 200.735.124 TL ödenek tahsisatı gerçekleştirilmiştir. Bu projeler içerisinde en büyük pay 139.860.956 TL ile KÖSİP projelerine aittir” bilgilerini verdi.

Tarım alanlarının doğru ve etkin kullanımı için proje üretiminin Karaman dinamikleri için çok önemli olduğunu dile getiren Abidin Çağlayan, “ 2021 destekleri ve 10 yıldır verilmiş destekler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a , Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan’a, 10 yıldır görev yapmış vekillerimize ve mevcut milletvekilllerimize, KOP geçmiş dönem Başkanlarımız ile mevcut Başkanımız Mahmut Sami Şahin’e ve çalışanlarına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284