Belediye Baskan Adayi Candan: Karaman’i Konya’nin Gölgesinden Çikarip Bir Marka Sehir Yapmak Hedefimiz

30 Mart 2014’de yapilacak olan yerel seçimlerde ilimizde AK Parti’den Belediye Baskan aday adayi olan Hakan Candan, basin mensuplariyla kahvaltili bir basin toplantisinda bir araya gelerek hedeflerinden ve projelerinden bahsetti.

Belediye Baskan Adayi Candan: Karaman’i Konya’nin Gölgesinden Çikarip Bir Marka Sehir Yapmak Hedefimiz

Hakan Candan, 24 yillik bir il olan Karaman’in halen Konya’nin gölgesinden kurtulamamasinin sikintisini her alanda yasadiklarini belirterek, “Karaman’i marka bir kent haline getirecek, ilimizin önemli özelliklerini de ön plana çikaracak projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu nedenle belediye bünyesinde bir proje ofisinin olusturulmasi gerekiyor. Bu Proje ofisinde TÜBITAK, Mevlana Kalkinma Ajansi ve üniversitenin destekleriyle Karaman’in gelismesine, markalasmasina ön ayak olacak yatirimlar belirlenmeli. Çünkü artik günümüzde yerel yönetimlerden sadece klasik beklentilerin üzerine çikilan bir dönemdeyiz. Karaman’da kentin sorunlarinin paylasildigi Kent Konseyinin tek basina var olmasi ne yazik ki bir sey ifade etmiyor. Yilda iki kez toplanan konseyle halkin yönetime katilmasina çok fazla etkisinin oldugunu düsünmüyorum. Biz bu toplantilari yilda en az 6 defa yapmayi planliyoruz. Toplantilarda alinan kararlarin Belediye meclisinde çok daha fazla dikkate alinmasini amaçliyoruz. Belediyenin çok daha etkin bir yönetim ortaya koymasi gerekiyor. Belediyecilik anlayisi sadece asfalt yol yapmak, çöp toplamak degildir. Bunlarin disinda sadece engelliler degil tüm dezavantajli insanlara ulasabilirlik sorununun çözülmesi gerekiyor” dedi.
Candan, gerçeklestirmeyi hedefledigi projelerinden bazilarini ana basliklar olarak anlatarak, Karaman’in büyük sehir olma yolunda emin adimlarla ilerledigini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284