CHP Genel Baskan Yardimcisi Gökhan Günaydin: `Çözüm Süreci Bize Anlatildigi Gibi Isleyen Bir Süreç Degil`

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Gökhan Günaydin, iktidari elestirerek, `Çözüm süreci bize anlatildigi gibi bir süreç degil` dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gökhan Günaydin: `Çözüm Süreci Bize Anlatildigi Gibi Isleyen Bir Süreç Degil`

Karaman'da partisinin il baskanligini ziyaret eden CHP Genel Baskan Yardimcisi Gökhan Günaydin, Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen toplanti öncesi gazetemiz bürosunu ziyaret ederek bir süre sohbette bulundu.
Burada gazetecilere gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin detaylarinin terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayilan'in açiklamasi ile ortaya çiktigini ileri süren CHP Genel Baskan Yardimcisi Günaydin, "Eger Türkiye’ye baris getirecek bir süreç ise buna hep beraber destek verelim ama bu süreç memleketin Büyük Ortadogu Projesi çerçevesinde bir taseron disisleri politikasina tamamen esir olmasi anlamina gelecek ise bu çözüm sürecine baliklama atlamak elbette kabul edilebilir bir sey degildir. Hep söyledik PKK’yi Suriye’de kullanacaklar diye iste bugün PYD militanlarinin El-Kaide ile birlikte Suriye’de ortak savasma görüntüleri uluslar arasi kamuoyuna yansidi. Ayrica Israil ile Türkiye’nin baristirilmasi Batili güçlerin Iran üzerine ne planladiklarina iliskin önemli isaretler veriyor. Dolayisiyla bütün bu süreç Türkiye’de bize anlatildigi gibi bir süreç degil. Ucu disarida olan ve maalesef ülkemizin birligine ve beraberligine, kardesligine, barisina hizmet etmesi açisindan son derece sorunlu olan bir süreç olarak degerlendiriyoruz” diye konustu.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin’e yönelik söyledigi sözlerin hatirlatilmasi üzerine Günaydin, TBMM'de siyasetin dilini daha düzeyli bir noktaya dogru çekmenin herkesin görevi oldugunu kaydetti. Günaydin, "Türkiye’de siyasetin dili kirlenmis ise bunda en büyük payin basta Basbakan olmak üzere AKP yetkililerinde oldugunun altini çizmek gerekir” dedi.
Günaydin daha sonra Yunus Emre Konferans Salonunda partililerle bir araya gelerek AKP Hükümetinin iktidari döneminde tarim politikalarinda yasanan durumu rakamsal verilerle dinleyenlere anlatti.
Günaydin burada yaptigi konusmada, 90 yildir kendisine yeten bir ülkenin AKP iktidariyla birlikte bugdayini, pamugunu, soyasini, misirini, pirincini hatta samanini bile disaridan ithal eder duruma getirildigini belirterek “Iktidar, ülkemizde düsük maliyete üretilebilecek bu ürünleri yüksek maliyetlerle disardan ithal etmeyi tercih ediyor. Bunun nedenini sordugumuzda ise Tarim Bakani çikip kuraklik oldu çiftçi ürününü yetistiremedi deniyor. Kardesim 90 yil boyunca bu ülkede hiç kuraklik olmadi da son bir yilda mi kuraklik yasandi. Hükümet çiftçinin ürettigi tütüne bile kisitlama getiriyor. Ülkemizin geldigi durum gerçekten vahim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284