CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu: “Elinizi Vicdaniniza Koyup Öyle Oy Kullanin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, herkesin elini vicdanina koyarak oy kullanmasini istedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu: “Elinizi Vicdaniniza Koyup Öyle Oy Kullanin”

Aktekke Kent Meydaninda düzenlenen mitingde halka hitap eden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Karaman’in tarihte önemli bir yeri oldugunu belirterek, “Bugün ayni dili konusuyorsak, Türkçeyi konusuyorsak, Türkçeyi yasatiyorsak Karamanli Mehmet’in sayesindedir. O dergahta da 'Türkçe konusacaksiniz, sokakta da Türkçe konusacaksiniz, Türkçeyi unutmayacaksiniz' dedi. Unutmayacagiz, Türkçeyi sonuna kadar yasatacagiz. Elbetteki sadece Karamanli Mehmet Bey degil, Piri Reis de burali. Burasi ayni zamanda bir turizm kenti olmali. Orta Anadolu’ya ugrayan herkesin Karaman’a gelmesi lazim, bakmasi lazim, görmesi lazim. Tarihini ve kültürünü bilmesi lazim. Bugüne kadar bu yeteri kadar yapilmadi. Bundan sonra insallah yapilacak. Çünkü Karaman’a bir kadin ile degecek. Sadece bu mu? Yunus Emre’de burali. Benim umudum da sizlersiniz” dedi.
Konusmasinda kadinlara seslenen Kiliçdaroglu, “Eskiden kadinin basörtüsü üzerinden siyaset yapilirdi. Simdi söylüyorum, ister basi açik olsun ister basi kapali olsun. Bütün kadinlarin benim basimin üstünde yeri var. Benim arzum su her evde mutluluk olsun. Her evde huzur olsun. Her evde baris olsun. Her evde tencere kaynasin benim istegim o. Her eve helal lokma gelsin hiçbir çocuk yataga aç girmesin en büyük arzum en büyük mücadelem bunun için. Siyasetçi zenginlesirse halk fakirlesir. Siyasetçinin cebi para görürse vatandasin cebi para görmez” ifadelerini kullandi.
“MAZOTU 1,5 LIRA YAPACAGIM”
Son yapilan rüsvet ve yolsuzluk operasyonunun maddi boyutunun 85 milyon avro oldugunu aktaran Kiliçdaroglu, "Eski parayla 247 katrilyon lira bununla ömür boyu çiftçilere arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz. Bana kaynagi nereden bulacaksiniz diyorlar, hortumcularin hortumunu kesecegim, bu ülkenin insanina verecegim. Yine söyledim aile sigortasini getirecegim. Geliri olmayan veya geliri aylik asgari ücretin altinda olan her ailenin sigortasi olacak. Aile sigortasi da para kadinin banka hesabina yatacak kadin gidecek parasini her ay çekecek çoluk çocugunun rizkini saglayacak. Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyecegiz, sözünü veriyorum. Yine dediler ki parayi nereden bulacaksin? Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye bölgesinin lideri olan bir ülkedir. Türkiye de para çok. Ama Türkiye’de kirli siyasetçi var. Siyasetçi kendisi için çalisiyor. Ailesi için çalisiyor. Çocuklari için çalisiyor. Halk için çalismiyor. Halka gelince din iman edebiyati köseyi dönünce hani hamami ona vatandasa laf. Biz ne diyoruz, önce halk zenginlesecek diyoruz. Halkin cebi para görecek diyoruz. Çiftçi kazanacak ki esnaf kazansin" dedi.
“ELINIZI VICDANINIZA KOYUP ÖYLE OY KULLANIN”
17 Aralik operasyonuna deginen CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, “Özellikle Adalet ve Kalkinma Partisine oy veren saygi deger yurttaslarima sesleniyorum. Ayin 30’unda sandiga gidecegiz, oyumuzu kullanacagiz. Elinizi vicdaniniza koyun ve oyu öyle kullanin. Simdi ben Karamanlinin vicdanina sesleniyorum, bu ülkenin dürüst namuslu yurttaslarina sesleniyorum. Eger kul hakki yemek haramsa kul hakki yemek en büyük günahsa Karamanli kardesim harama ortak olma, helale ortak ol" diye konustu.
Konusmasinda Karaman Belediye Baskan Adayi Melih Ünver için de destek isteyen Kiliçdaroglu, Karamanlilara hizmet etmek isteyen belediye baskan adayina her türlü destegi verdigini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284