CHP Il Baskani Ertugrul: “Akp, Milli Bayramlarimiza Takti”

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayinlanan genelge dogrultusunda 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami törenlerinin sadece okullarda yapilmasi kararina karsi çikti.

CHP Il Baskani Ertugrul: “Akp, Milli Bayramlarimiza Takti”
Ertugrul yaptigi yazili açiklamada, “19 Mayis törenlerini yasaklama kararini alanlar, bir süre önce, ‘Aslinda milli mücadelenin yapilmamis oldugunu ve Kurtulus Savasinin da kurmaca oldugunu’ iddia edenlerdir. AKP’nin iktidar sürecinde ve giderek artan bir biçimde, Türkiye’nin birligini temsil eden sembollere karsi bilinçli bir saldiri kampanyasi sürdürülmektedir. 19 Mayis Törenlerinin iptali karari, bu bilinçli kampanyanin sadece bir parçasidir. Bu karar, Türk Gençligine emperyalizm karsisinda direnme ilhamini ve cesaretini veren, milli mücadeleye ve kuvay – i milliye ruhuna yöneltilen bir saldiridir. Bu karari alanlar bir süre önce, ”aslinda milli mücadelenin yapilmamis oldugunu, kurtulus savasinin ise kurmaca oldugunu” iddia edenlerdir. Bu karari alanlarin akil hocalari, Atatürkçülügü hakaret olarak kabul edenlerdir. Cumhuriyetin bütün sembollerine fasist iftirasini atanlardir. 19 Mayis Törenlerinin iptalini, incir çekirdegini doldurmayan ve gülünç mazeretlerle izaha kalkanlarin zerre kadar samimi olmadiklari açiktir. Bu törenleri iptal edenlerin derdinin sadece usulle veya içerikle ilgili olmadigi herkes tarafindan çok iyi bilinmektedir. Dayanaksiz ve ikna edicilikten uzak bu savunmalarin pesine takilmak, asil büyük oyunu gözden kaçirmaktir.
Mesele törenlerin içerigiyle yani usulle ilgili degildir. Mesele esasla ilgilidir. Bunlarin derdi 19 Mayisin bizatihi kendisiyle ilgilidir. Amaç Türk Halkinin maneviyatini, moral degerlerini, cesaret ve kararligini topluca baski altina almaktir. Amaç, çaresizlik duygusunu bütün topluma yaymaktir. Amaç, kendisini çaresiz hisseden, referanslarindan uzaklasmis, bagimsizlik ruhunu kaybetmis bir toplum olusturmaktir. Amaç, refleksleri yok edilmis, direnemeyen, itiraz edemeyen bir toplum yaratmaktir. Çok iyi bilinmelidir ki; AKP Iktidarinda 29 Ekim törenlerinin iptalinin ilk olmadigi gerçegi gibi, 19 Mayis törenlerinin iptali de son olmayacaktir. Bugün; Toplumumuzu bir arada tutan bütün ortak degerlerimiz saldiri altindadir. Adalet duygumuz saldiri altindadir. Demokrasinin degerleri saldiri altindadir. Bagimsizlik bilincimiz saldiri altindadir. Beraber bir vatan kurabilmis olma, bir devlet kurabilmis olma güvenimiz ve cesaretimiz saldiri altindadir. Herkesi, bize dayatilan asil büyük resmi görmeye davet ediyoruz Herkesi birlik sembollerimize sahip çikmaya, bir olmaya ve baskiya direnmeye davet ediyoruz. CHP halkla bütünleserek kararli, ilkeli mücadelesini sürdürecek ve ser güçlerinin oyunlarini bozacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284