CHP Il Baskani Ertugrul: “Araplara Nasihat, Israil’e Güvenlik Kalkani”

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, AKP Hükümetinin Israil kalkanina evet demesiyle suçunu örtbas etmeye çalistigini ancak Amerikali yetkililerin yalanlanmayan açiklamalarinin gerçegi gözler önüne serdigini söyledi.

CHP Il Baskani Ertugrul: “Araplara Nasihat, Israil’e Güvenlik Kalkani”
Ertugrul konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Hükümet suçüstü yakalanmistir. Perdenin önünde Israil’le sözüm ona didisen hükümet, perde arkasinda Türkiye’yi Israil’e kalkan yapmistir. Bu projenin tek patronu ABD’dir. Bu radar sistemi Iran’dan gelebilecek füze saldirilarina karsi Israil koruyacaktir. Malatya’ya kurulacak sistemin paraleli Israil in elindedir. Israil sadece Iran’dan degil, Türkiye’nin Dogu ve Güneydogusundan havalanacak kusu bile oturdugu yerden izleyecektir. 9 yurttasimizi hunharca katleden ve karsiliginda özür bile dilemeyen bir ülke için verilen bu tavizin karsiliginda hiçbir sey alinmamistir. ABD’li yetkililerin açikça ifade ettigi ve Akp Hükümeti tarafindan yalanlanmayan bu gerçekler göstermektedir ki;
—Basbakan Erdogan Türk Halkini aldatmistir.
—Mavi Marmara gemisinde katledilen yurttaslarimizin acili aileleri aldatilmistir.
—Türkiye’nin Israil’e haddini bildirecegini zanneden Filistin ve Gazze halki aldatilmistir.’’
—Sürecin sonunda Araplarin payina nasihat,Israil2in payina güvenlik kalkani düsmüstür.
Bunun adi füze kalkani degil “Israil Kalkani”dir. Projenin Türkiye’nin güvenligine hiçbir katkisi yoktur. Tam tersi bu proje, Iran ve Rusya ile Türkiye’yi karsi karsiya getirmektir. Bu ise söz konusu ülkeleri yeni bir silahlanma yarisina sokacaktir.
Sayin Tayip Erdogan, Israil Devleti’ne sundugu bu degerli hizmetten dolayi Yahudi lobisinden ikinci bir ‘’Davut boynuzu’’ ödülü almaya hak kazanmistir.
Öte yandan, Basbakan Tayip Erdogan’in Afrika seyahatinin reklam sirketleri eliyle yürütülen bir kampanya oldugu ortaya çikmistir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284