CHP Il Baskani Ertugrul: Komsularimizdaki Iç Savas Bizide Etkiler Hale Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Türkiye’ye komsu ülkelerde yasanan iç savasin sikintilarinin Karaman’a da yansidigini söyledi.

CHP Il Baskani Ertugrul: Komsularimizdaki Iç Savas Bizide Etkiler Hale Geldi

Ertugrul, “Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu Irak Basbakani Maliki’nin resmi davetlisi olarak 20–24 Agustos tarihleri arasinda Bagdat, Kerkük ve Necef kentleri dahil olmak üzere beraberinde ki heyet ile birlikte Irak’ta resmi temaslarda bulunmaktadir. Iktidar bu geziden hakli olarak rahatsizdir çesitli sebeplerle engellemeye çalissa da Genel Baskanimiz ülkemiz adina olumlu sonuçlar doguracak olan bu geziyi gerçeklestirmistir. Heyette basin mensuplarinin yani sira birçok is adami da yer aldigindan siyasi gelismeler disinda ülkemiz ekonomisinde de olumlu gelismeler olacak is adamlarimiz zayiflayan komsuluk iliskilerimiz sonucunda olumsuz etkilenen Türkiye-Irak ticaretini yeniden canlandirma firsati bulacaklardir. Sonbaharda ABD’ye resmi temaslarda bulunmak üzere bir gezi programi planlanmaktadir. Herkes bilir ki bu tür geziler hem seçmen, hem sermaye kesimlerinde ziyareti gerçeklestiren partilere yönelik ilginin arttigini ve iktidara geleceginin bir göstergesidir. Cumhuriyet Halk Partisi de gerçeklestirdigi bu geziler ile Dünya’ya açilirken Türkiye’nin sadece AKP’den ibaret olmadigi iyi bir iktidar alternatifi oldugunu göstermektedir. 2002 yilinda iktidara gelen AKP iktidari dis politikasini üç ana noktaya dayandirmaktadir komsularla sifir sorun, uluslar arasi sorunlarda arabuluculuk ve bölgesel lider Türkiye. Ancak geldigimiz noktada AKP’nin bu politikalari sonucunda ülkemizin sorun yasamadigimiz bir komsumuz kalmamistir. Basbakan kime kardesim dese kimin elini siksa o ülke kan gölüne döndü birçok insan hayatini kaybetti bölgemiz alev alev yanmaktadir. Maalesef iktidar Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yurtta sulh cihanda sulh politikasini terk etmistir. Sifir sorun slogani ile çikilan yolda komsuluk iliskilerimiz sifira inmistir” dedi.

Ertugrul, AKP’nin izledigi dis politika nedeniyle sorunu olmayan komsular kalmadigi için ihracatin da zorlastigini ifade ederek, “AKP iktidarinin izledigi dis politika tarima dayali sanayi ile yasayan sehrimizi müthis derecede ilgilendirmektedir. Issizligin tavan yaptigi ülkemizde Karaman sanayisi ciddi ölçüde istihdam saglamaktadir. Karaman’lilar olarak bizler issizlik sorunumuzun diger illere oranla daha az olmasi ile övünüyor ve Karaman sanayicisine minnet duyuyoruz. Karaman sanayicisi elde ettigi kazanimlari yatirima dönüstüren yeni istihdam kapilari açan ülke ekonomisine katki veren bir profil çizmektedir. Sanayicimiz üretiminin çogunlugunu ihraç etmektedir yani Karaman ekonomisi ihracata dayali bir ekonomidir. Komsularimiz ile olan iliskilerimiz zayifladikça sifir sorun yerine sorunumuzun olmadigi komsularimiz kalmadigi için ihracat zorlasmaktadir. Sanayicimizi bekleyen sorunlar Elma üreticimizi de beklemektedir. Kaldi ki Türkiye’nin elma ihtiyacinin yaklasik beste birini karsilayan ihracata dayali üretim yapan Karaman’li elma üreticimiz elmanin hak ettigi degerden satamama endisesi yasamaktadir. Iktidar yürütülen dis politikasini acilen yeniden gözden geçirmelidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284