CHP Il Baskani Ertugrul: Pirireis Vadi Projesinden Toki Karli Çikti”

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Belediye ile TOKI isbirligi ile hayata geçirilecegi duyurulan Piri Reis Vadisi projesinde belediyenin zararli, TOKI’nin ise karli çiktigini söyledi.

CHP Il Baskani Ertugrul: Pirireis Vadi Projesinden Toki Karli Çikti”

Ertugrul konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Kentsel dönüsüm ve gelisim projelerinin gerçeklestirilmesi TOKI ve Belediye isbirliginde çagdas standartlarda kentsel alanlar olusturulmasi amaciyla Dogu kisla Vadisiyle ilgili protokol imzalanmistir. Kentsel dönüsüm projeleri dogru ve uzlasi içerisinde yapildiginda daha dogru bir anlam kazanir. Dogukisla vadi projesi ile atil vaziyette bulunan bir alanin park, yesil alan, konut v.b yapilar ile donatilmasini dogru buluyoruz. Ancak Belediyemiz bu projeden zararli TOKI ise karli çikmisa benziyor.
1-Belediye Dogu kisla vadisinde bulunan arsalari metrekaresi 1 TL den TOKI ye devretmistir bu devir karsiliginda her ne sebeple olursa olsun bedel ve gayrimenkul talep etmeyecegini taahhüt etmistir.
2-Ihale öncesinde TOKI tarafindan talep edilecek her türlü projenin temini Karaman Belediyesi tarafindan gerçeklestirilecektir, konu ile ilgili TOKI den bir bedel talep edilmeyecektir.
3-Kentsel dönüsüm ve gelisim alaninda yapilacak konutlarin fiyatlarini belirlemeye TOKI yetkilidir. Konutlarin ve ticari yapilarin tasarruf hakki TOKI ye ait olacaktir.
4-Belediye tarafindan bizzat yapilacak tüm altyapi hizmetlerinin saglanmasi ve karsiliginda herhangi bir bedel TOKI den istenmeyecektir.
5-Kamulastirma Belediye-TOKI’nin aleyhine açilmis ve açilacak tüm davalarin vekâlet ücretini Belediye karsilayacaktir. Proje ile ilgili yapilmayan veya eksik yapilan tüm islemlerden dolayi dogabilecek zararlardan TOKI sorumlu olmayacak, Karaman Belediyesi sorumlu olacak.
6-Belediye bu devirden sosyal donatilar disinda mülk sahibi olamaz iken, Karamanda müteahhitlik hizmetini yerine getirenlerin tümünün ortak görüsü ayni sartlarda TOKI nin yerine biz yapsa idik %25 arsa payi karsiligi daire verirdik yönündedir. Ayrica konutlarin satis fiyatlari Karaman sartlarinda çok yüksektir.
Bir baska önemli konu ise geçmiste 1. Ve 2. Etap TOKI uygulamalari esnasinda gerek hazineden gerekse Belediyeden büyük bir alanin tapusunu almis sonrasinda sahislara satilmistir. Piri Reis vadisinde de sözlesme geregi 1.etabi yaptiktan sonra talep yok diyerek kalan arsalar TOKI tarafindan satilacak mi acaba? Kentimize yapilacak olan her hizmetin yaninda oldugumuzu bir kez daha belirtirken TOKI’nin Karaman’dan kazanacagi degerlerin Karamana harcanmayacagi ve Karamanlinin elindeki degerli arsalarin Karamanlilarin herhangi bir menfaati olmadan elden gidecegi asikârdir, bu nedenlerle altina imza atilan protokolün TOKI ye kazanç getirmekten baska bir kazanimi yoktur. Bu sartlar altinda bu projenin hayata geçirilip geçirilmeyecegi bile belli degilken Protokolün yeniden elden geçirilmesinde fayda olacagina inaniyoruz, Kamuoyunun ve Karaman Halkinin bilgilerine sunulur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284