Chp Il Baskani Ertugrul:“Sulamadaki Kirli Oyunun Faturasi Çiftçiye Çikacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü’nün yayinladigi bildiriyi yorumladi.

Chp Il Baskani Ertugrul:“Sulamadaki Kirli Oyunun Faturasi Çiftçiye Çikacak”

Ertugrul, yaptigi yazili açiklamada, “7 Haziran 2011 ve 27957 sayili Resmi Gazetede çikan Devlet Su Isleri Genel Müdürlügünün yayinladigi yer alti suyu ölçüm sistemleri yönetmeligi ile çiftçimizin kullandigi suya ölçüm cihazlari araciligiyla sinirlama getirilmektedir. Ölçüm cihazlari çiftçimiz tarafindan temin edilecektir. Cihazlar ön yüklemeli olacaktir, çiftçimizin kullanacagi su miktari DSI tarafindan belirlenecektir. Bu uygulama ile çiftçimizin karsilasabilecegi sorunlar sunlardir.

1-Bu uygulamada ön yüklemeli kartlardan çiftçiden su parasi istenecektir. Zaten dünyanin en pahali elektrigi ve mazotu ile çiftçinin elde ettigi suda ayrica ücretlendirilecektir.

2-DSI objektif kurallar uygulamazsa torpilli çiftçiler meydana gelecek ayni bitkiyi ekmis ayni miktarda arazisi bulunan çiftçilerden biri kayirilabilir veya yandasa daha fazla su verilebilir.

3-Karaman ovasinda yetistirilecek ürün gami zayiflatilarak sadece bir veya iki tür ürün ekilebilir hale gelecektir.

4-Yillara göre yagis rejiminin ve hava sicakligindaki degisiklikler iyi hesaplanmazsa bitkinin suya ihtiyaci varken sular kesilecek ve çiftçinin ektigi ürün tarlada kalacaktir.

Yukarida ele aldigimiz çiftçimizin basina gelebilecek sorunlari çiftçimiz iyice idrak edip, AKP hükümetinin çiftçiye son hançeri saplamasini engellemek zorundadir. 12 Haziran seçimleri çok iyi bir firsattir. Artik AKP’nin çiftçimizin hayatiyla oynamaktan vazgeçmesi saglanmalidir. Insanligin en önemli ihtiyaci su ve havadir bu önemli iki unsurdan birinin ücretlendirilmesinin yolu açilmistir. Eger bu hükümet devam ederse korkariz ki içimize çektigimiz hava da bir sonraki seçime ücretlendirilecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284