CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu: `Zammin Adi Güncelleme Oldu`

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Deniz Feneri davasi ilgili yaptigi açiklamada, `Deniz Feneri davasina bakan savci görevden alindi. Eger o savcilar görevden alinmasaydi bugün o köstebek tutuklanmisti` dedi.

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu: `Zammin Adi Güncelleme Oldu`
Bir dizi ziyaret amaciyla Karaman'a gelen CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu partililerce sehir girisinde karsilandi. Araç konvoyu esliginde partisinin Karaman Il binasina gelen Kiliçdaroglu, daha sonra yürüyerek Yunus Emre Konferans Salonu'na geçti. CHP Genel Baskan yardimcisi Gürsel Tekin ve bazi milletvekillerinin de eslik ettigi Kemal Kiliçdaroglu yol üzerinde bulunan esnaflarla dükkanlarina girerek bir süre sohbet etti. Yunus Emre Konferans Salonu'na alkislar esliginde giren Kiliçdaroglu partilileri selamladi.
CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul yaptigi kisa açilis konusmasinda “Kendisine yaptigimiz ziyarette hiçbir açilisimiz, etkinligimiz, toplantimiz olmamasina karsin Karaman’a davet ettik. O da bu davetimizi geri çevirmeyerek kabul etti. Genel Baskanimizin Karaman sevdasini çok iyi biliyorum. Çünkü kendisi Genel Baskan olmadan öncede Karaman için çalisan biriydi. SSK Hastanemiz yapim asamasindayken ödenek yetersizliginden dolayi ihalesi yapilamiyordu. Genel Baskanimiz o dönem SSK Genel Müdürüydü. Hemen talimat vererek diger illerin ödeneginden kesinti yaparak Karaman’a hastanenin ihalesi yapilabilmesi için ödenek gönderdi. Iste Genel Baskanimizin Karaman’a verdigi önem budur” dedi.
Ertugrul’un ardindan kürsüye gelen Kiliçdaroglu, Türkiye'nin önemli sorunlarla bogustugunu belirterek, "Su an bu sorunlarin basinda terör konusu geliyor. Biz her zaman dedik ve demeye devam ediyoruz; Eger hükümet kanadindan terörün bitirilmesine yönelik bir çözüm önerisi gelirse parti olarak sonuna kadar destek veririz. Çünkü artik terör tek basina iktidarin altindan kalkacagi bir durum olmaktan çikmistir. Terör artik Türkiye'nin ve bütün siyasi partilerin bir sorunu haline gelmistir.
Bugüne kadar onlardan bu konuda bir çözüm önerisi gelmedi. Bizim çözüm önerilerimiz var ancak hükümet onlara da kulaklarini tikiyor. Onlar hükümete geldiginde sifir terör vardi. Simdi her gün sehit haberi geliyor. Demek ki süreç iyi yönetilemiyor" dedi.
"ZAMMIN ADI GÜNCELLEME OLDU"
Son günlerde elektrik, dogal gaz ve ÖTV'deki artislara da deginen Kiliçdaroglu, Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç'i elestirdi. Arinç'in konuyla ilgili yaptigi, "Bu artislar 74 milyonu ilgilendirmiyor" açiklamasina deginen Kiliçdaroglu, "O basbakan yardimcisi diyor ki, 'Biz bu zamlari zenginlerden aliyoruz.' Yahu elektrik zammini da mi sadece zenginler ödüyor? Dogalgaz zammini da mi sadece zenginler ödüyor? Bir de yeni bir isim bulmuslar, 'güncelleme'. Sanki internet sitesi güncelliyorlar. Zam kelimesini
agizlarina almaya korkar hale geldiler. Bu zamlarin faturasi yine halka kesilecek. Bu nedenle artik oyunuzu verirken iyi düsünün. Bunlar iktidara geldi ve hemen ardindan zam yapmaya basladilar" seklinde konustu.
"DENIZ FENERI DE SIYASETTEKI GÜNCELLEME"
Son günlerde gündeme getirdigi Deniz Feneri e.V. davasinda eski Içisleri Bakani Besir Alatay'in polisin baskin yapacagini haber vermesi iddialariyla ortaya çikan köstebek konusuna da deginen Kiliçdaroglu, "Bunlar Deniz Feneri davasiyla siyasete de güncelleme yapmaya çalisiyorlar. Normalde bu iddialarin ardindan o bakanin o koltukta oturmamasi lazim. Eger içinde ahlak kirintisi varsa o koltukta oturmamasi lazim. Çünkü onun o koltukta oturmasi siyaseti kirletiyor. Türk siyasetinin kirlenmeye degil
temizlenmeye ihtiyaci var. Sayin Bakan televizyon televizyon gezip kendine iftira atildigini söylüyor. Ve diyor ki 'Hepsi külliyen yalan.' Ben de diyorum ki, 'Hepsi külliyen dogru.' Hangisi dogru degil? Ben sana telefon konusmalarini saniye saniye söylüyorum. Koruma müdürünün Kirikkale Belediye baskanini aradigi mi yalan? Yoksa belediye baskaninin savcilikta verdigi ifade de, 'Baskin yapilacagi bize bildirildi' dedigi mi? Biz bunun üzerinde neden mi durduk? Biz milletin parasini toplayip köseyi dönenleri
göstermek istedik. Bu insanlarin arkasindan gidildiginde felaket olacagini gösterdik. Biz, bu davanin akasinda olacagiz. Deniz Feneri davasina bakan savci görevden alindi. Eger o savcilar görevden alinmasaydi bugün o köstebek tutuklanmisti" dedi.
"MESAININ SABAH 06.00'DA BASLAMASI ÖNERISI MANTIKSIZ"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz'in, "Memurlar için mesai 06.00'da baslasin" önerisinin mantiksiz bir öneri oldugunu savunan Kiliçdaroglu, "Bu öneriye bizim tepki vermemiz önemsiz. Asil çalisanlarin tepki vermesi gerek. Sendikalarin tepki vermesi gerek. Ben bu önerinin ayaküstü verilen bir öneri oldugunu düsünüyorum. Henüz öneri meclise gelmedigi için bir sey söylemek istemiyorum. Zaten bu önerinin meclise gelebilecegini de zannetmiyorum" seklinde ifade etti.
 “HALKIN IÇINDE OLUN. HALKIN SORUNLARINI YAKINDAN TAKIP EDIN”
CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu partililerden gelen sorulara da yanit verdigi bölümde bir partilinin AK Partili yöneticilerin ölümde, dügünde, bayramda her zaman halkin içine indigini ancak kendi parti yöneticilerinin bunu yapmadigini ve ilgisiz kaldigini belirterek, halkin içine inen, vatandasin sorunlariyla ilgilenen yöneticiler istedigini belirtmesi üzerine Kiliçdaroglu, “Sadece sehitler için degil, bassagliginda da, dügünler içinde bizim partililerimiz gelmesi gerek. Bir vatandasin aci gününde de güzel gününde de bos gününde de bizim partilimizin yaninda olmasi gerekiyor. Partililik vatandasla içli disli olmak demektir. Vatandasin ayagina gitmek demektir. Onun derdini dinlemek demektir. Onun sevincini, acisini paylasmak demektir. Buradan tüm partililere sesleniyorum. Ben çalisiyorum onlarda çalisacak. Ben geziyorum onlarda gezecek. Genel Baskan çalisiyor biz yatalim olmaz. Hep beraber çalisip hep beraber mücadele edecegiz. Tarlada, kahvede, sokakta, hastanede her yerde konusacagiz. Konusacagiz ki ülkenin sorunlarindan kopuk olmayacagiz. Sorunlari birebir takip edecegiz ki halka dogrulari söyleyecegiz. O açidan elestirilerinizi saygiyla karsiliyorum. Umuyorum partililerimiz duymustur” dedi.
Emeklilerin sorunlarina da deginen Kiliçdaroglu, onlarin sorunlarini seçimler sirasinda en fazla dile getirenlerin kendileri oldugunu söyledi.
''Emeklilerin Intibak Yasasi'nin çikmasi gerektigini, milli gelirden pay almalari gerektigini'' söyledigini animsatan Kiliçdaroglu, iktidar olamadiklarini ancak bu düsüncelerinin takipçisi olduklarini kaydetti.
Intibak Yasasi ile ilgili kanun teklifi verdiklerini hatirlatan Kiliçdaroglu, bunun da takipçisi olacaklarini ifade etti.
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Yunus Emre Konferans Salonundaki programin ardindan Ermenek, Kazanci, Güneyyurt ve Sariveliler’i kapsayan Taseli bölgesini ziyaret etmek için ilimizden ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284