CHP Lideri Kiliçdaroglu, Karaman`da Aday Tanitim Toplantisina Katildi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, yolsuzluk ve rüsvet operasyonuna adi karisan 4 bakanin fezlekelerinin halen Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne gelmemesini elestirdi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, Karaman`da Aday Tanitim Toplantisina Katildi

Karaman'da, Kazim Karabekir Spor Salonunda partisinin belediye baskan adaylarinin tanitimi için düzenlenen törende konusan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, onurlu bir Türkiye insa etmek istediklerini söyledi. Kiliçdaroglu, konusmasinin basinda Karaman Belediye Baskan Adayi Merih Ünver'i yanina davet ederek tanitti. Türk dilinin baskenti Karama'nda kadin bir belediye baskan adaylari oldugunu kaydeden Kiliçdaroglu, Ünver'e destek istedi.
Karaman Belediye Baskan Adayi Merih Ünver ise Kemal Kiliçdaroglu'na içerisinde elma bulunan bir kutu hediye etti. Kiliçdaroglu, kutuyu açarak içindeki elmayi gösterdi. Baskan adayi Ünver, "Karaman, Türkiye'nin elma üretiminin yüzde 20'sini karsiliyor. Biz elmayi bu kutulardan mücevher kutulara koyarak tanitacagiz. Karaman elmasini, elmas yapacagiz" dedi.
CHP lideri Kiliçdaroglu, kendisine verilen kutuda Karaman köylüsünün, çiftçisinin alin terini sergileyen elmas oldugunu belirterek, "Türkiye'de siyasetin kirlendigini biliyorsunuz. Siyaset halka hizmet yoludur. Siyasetçi de kendini halka adar, ben halk için çalisacagim der. Ben zenginlesecegim demez, halk zenginlesecek der. Çocuklari köseyi döndü zenginlesti, simdi bize darbe yapildi diyorlar. Bu milletin kesesine darbe yapildi. Biz herkesin mutlu oldugu bir Türkiye'yi vaat ediyoruz. Cebini dolduran siyasetçi degil halkin cebini dolduran siyaset vaat ediyoruz. Istiyoruz ki, kadinlar evde mutlu olsun, çalisirken de mutlu olsunlar" dedi.
4 ESKI BAKANIN FEZLEKELERI
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 4 eski bakan hakkinda fezlekenin TBMM'ye gelmemesini ve Basbakan Erdogan'i elestirdi. Kiliçdaroglu, "Bu isin basinda olan kisi Basbakanlik koltugunda oturan kisidir. Ben bunu söylüyorum hep dava açardi aleyhime, çetenin basi diye tik yok. Ben Silivri Cezaevine gittim, oradaki vekilleri ziyaret ettim. Burada masumlar yatiyor yazik günah diye açiklama yaptim daha ben Ankara'ya gelmeden benimle ilgili fezleke geldi. Neden talimatla fezlekeler geliyor. 4 bakan yolsuzlugu çikti bir türlü fezlekeleri meclise gelmiyor. Bu milleti soyanlarin fezlekesi neden gelmiyor. O 4 bakan yargilanacak, yüce divana gidecek bu millete hesabi verecek" diye konustu.
Huzurlu bir Türkiye için ilk adimlari atacaklarini anlatan Kiliçdaroglu, “Bütün komsularla baris içinde yasayacagiz. Misir’la, Suriye’yle, Irak’la neden kavga ediyoruz. Barisin adresi biz olmaliyiz. Bütün Arap dünyasi Türkiye’deki demokrasiye imreniyor ama biz ülkemizde huzur birakmadik. Barisin, kardesligin, huzurun adresi CHP'dir. Asla kavgadan yana degilim. Her zaman dogruyu ve barisi savunurum bu mücadele hak mücadelesidir. Bu mücadelede basarili olacagiz ve ona mahkumuz. Onun için mücadeleyi yapacagiz. Herkesin huzur içinde yasadigi mücadeleyi yeniden insa edecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284