CHP Milletvekili Özkes Ilimizdeydi

Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Ihsan Özkes bazi ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi ilimizde ilk olarak Vali Murat Koca’yi ve Müftü Nuri Degirmenci’yi makaminda ziyaret etti.

CHP Milletvekili Özkes Ilimizdeydi

Daha sonra parti binasinda bir basin toplantisi düzenleyen Özkes, “Karaman’da ilk olarak Valimizi ziyaret ettik. Hos bir sohbetimiz oldu. Buradan Müftülüge geçtik. Ben Karaman Müftüsü Nuri Degirmenci beyle Istanbul’da Üsküdar ve Beyoglu müftüsüyken taniyorum. Arkadasimizdi birlikte çalistik. Ayni ilin ilçelerinde hizmet etmistik. Müftümüzle tabiri caizse hasret giderdik. Daha sonra sizlerin huzuruna çiktik. Burada büyük bir cosku var. Sizlerle birlikte olmak gerçekten büyük bir zevk. Karaman’a ilk defa geldim. Tabi güncel konular çok. Basbakan bir ara Muhtesem Yüzyil dizisine takmisti. Bir iki ay bu konu konusuldu. Bugün Kabe-i muazzaminin revaklari yikiliyor. O revaklarin Hürrem Sultan’in oglu ikinci Selim zamaninda Mimar Sinan tarafindan plani projesi çizilerek yapilmisti. Ben alti defa Hacca gittim. O revaklarin altinda namaz kildik. Bu konuyla Basbakan Erdogan ve Disisleri Bakani Davutoglu ilgileniyor dediler. Yikilmayacak dediler. Bunu kamuoyuyla da paylastik. Baktik ki revaklar yikiliyor. Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu bana bizzat talimat verdi. Bu konuya agirlik ver yerinde incele ve bana bilgi getir dedi. Bende Istanbul Milletvekili Faik Tuna’yi da yanima alarak 10 Ocak’ta Suudi Arabistan’in Ankara büyükelçiligini ziyaret ettim ve oraya giderek yerinde tespit yapmak istedigimizi söyledik. Bugün dini, imani, camiyi, Kuran’i elinden ve dilinden düsürmeyen Imam Hatip mezunu oldugunu sürekli söyleyen sayin Basbakan o Muhtesem Yüzyil’a zarar gelmesin diye bu diziye karsi çikan Basbakan ecdadinin yaptirmis oldugu Osmanli revaklarinin yikilmasini adeta seyretmektedir. Daha önceden de orada Ecdat Kalesi vardi. Bu kale Suudiler tarafindan yikilmisti. Sayin Basbakan buna da seyirci kalmisti. Yani nereden bakarsaniz bakin Basbakan’in tutarsizliklari saymakla bitmez” dedi.
Ihsan Özkes, partide basin toplantisindan sonra yaninda getirdigi kitaplari imzalayarak partili üyelere dagitip Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici ile birlikte esnaflari gezerek bir bir selamlasti.
Milletvekili Özkes ve beraberindeki heyet bir arada KGRT’ye ugrayarak çalismalarimizda basarilar dileyip aksam Konya Ilgin’da bir program oldugu için Karaman’dan ayrilacagini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284