CHP’li Meclis Üyeleri Baskan Ugurlu Hakkinda Savciliga Suç Duyurusunda Bulundu

Belediye Meclisi Denetim Raporunda yer alan ihaleye fesat karistirma, zimmete para geçirme, görevi kötüye kullanma gibi usulsüzlükler konusunda Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun hiçbir yasal islem yapmamasi nedeniyle CHP’li Belediye Meclis üyeleri suç unsuru olusturan konularin bulundugu Denetim Raporu ve bazi delillerle birlikte Savciliga suç duyurusunda bulundular.

 CHP’li Meclis Üyeleri Baskan Ugurlu Hakkinda Savciliga Suç Duyurusunda Bulundu

Savciliga suç duyurusunda bulunduklarini düzenledikleri bir basin toplantisiyla açiklayan CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, “Bizler dün oldugu gibi bugünde yapici bir muhalefet yapmaya özen gösteriyoruz. Ülkeyi yöneten siyasi partinin ve ilimizdeki belediye baskaninin iyi ve dogru isler yaptiginda da onu alkislayacagimizi, bunu Karaman kamuoyuyla paylasacagimizi hep ifade ettik. Bundan sonrada ayni anlayis içerisinde olmaya özen gösterecegiz. Bizlerin kisilerle hiçbir sorunu yok. Olamazda biz bir kurumuz ve kurumlardaki isleyislerin, hizmetlerin, vatandasa yönelik, vatandasin mutluluguna sebep olmasi açisindan da gerekli yerlerde gerekli elestirileri yapmayi siyaset bir biçimi olarak saymaya devam edecegiz. Belediye Meclisinde bes üyeden olusan Denetleme Kurulu üyesi vardir. Bunlardan 3 tanesi AKP’li, biri CHP’den biri de MHP’den olmak üzere bes kisi bulunmaktadir. Bu bes kisinin ortak imzasiyla açiklanmis bir Denetleme Kurulu raporu var. Bu rapor hepimizin bilgisi dâhilinde. Bu raporla ilgili bizim milletvekillerimiz Içisleri Bakanligi’na, Basbakanliga soru önergesi verdiler. Onunla ilgili çalismalar devam ediyor. Ama bizim grubumuz Karaman’da bir çalisma yapti. Bu konuyla ilgili olarak Meclis üyemiz Avukat Enver Turhan sizlere gerekli açiklamaya yapacak” dedi.

Ertugrul, Belediyede dogru ve iyi seyler yapilirsa da grup olarak rahatlikla destekleyeceklerini ve Belediye Baskaninin yaninda olmayi yapici bir muhalefetin geregi olarak düsündüklerini ifade ederek amaçlarinin bagciyi dövmek degil, üzüm yemek oldugunu ifade etti.
Ertugrul, “Meclis üyesi arkadaslarimiz Denetim Raporu konusunda Belediyenin geregini yapmasi istedi. Belediye geregini yapmadigi içinde biz arastirip incelenmesi açisindan savciliga suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi Avukat Enver Turhan’da, “5394 sayili Belediyeler Kanununun 29. maddesi geregince her yil 5 kisilik Denetim Komisyonu seçilir. Bu seçilen komisyon geçilen yilin faaliyetlerini, çalismalarini, hesaplarini denetler ve bir rapor sunar. Bu dogrultuda da 30.03.2012 tarihinde 2011 yili hesaplarinin denetimine iliskin Belediye Denetim Komisyonu Belediye Meclisine bir rapor sundu. Bu rapor Nisan ayindaki meclis toplantisinda sunuldu. Raporun içeriginde görevi kötüye kullanmak, zimmet, ihaleye fesat karistirma benzeri suçlarin tespit edildigi belirtiliyordu. Biz o gün söz alarak Belediye Baskanimiza kendisinin bu suçlamalar karsisinda savunmasiniz ne olacagi, belki yanlisliklar varsa düzeltilebilecegi, bunlara karsilik belgeler varsa sunmasini, yoksa yine Belediyeler Kanunun 25. maddesinin son fikrasinda belediye Meclis Baskani olarak Belediye Baskanina bu raporda suç ve suçlular varsa savciliga suç duyurusunda bulunma yükümlülügü de getirilmistir. Bunu da hatirlatarak bu eger savunma tespit edilemezse suçlu olanlar varsa da suç duyurusunda bulunmasini söylemistik. Bir sonraki toplantida Belediye Baskanimiza tekrar bu konuyu sorduk. Kendisi cevaplarinin Yazi Isleri Müdürlügü’nden yazili olarak alinabilecegini hiç kimse hakkinda da suç duyurusunda bulunmadigini söyledi. Bunun üzerine biz cevaplarini aldik. Bu cevaplari inceledigimizde özellikle Denetim Komisyonu’nda görev alan arkadasimiz Aysegül Simsek arkadasimizla birlikte inceledik. Çünkü o evraklari ve belgeleri yerinde görmüs idi. Cevaplarinin yeterli olmadigini ve bizi ikna etmedigini gördük. Bunun üzerine 22 Mayis 2012 tarihinde Karaman Cumhuriyet Bassavciligi’na Belediye Baskanimiz Kamil Ugurlu ve diger ilgililer hakkinda görevi kötüye kullanmak, ihaleye fesat karistirmak ve zimmet suçlarindan suç duyurusunda bulunduk” diye konustu.
Turhan, “Bizim yaptigimiz bir suç ihbaridir. Dileriz kimse hakkinda bir suç çikmaz. Karaman zarar görmez. Ama eger bir suç varsada suç isleyenler cezalarini çeksin istiyoruz” dedi.
Turhan, raporu savciligin inceleyecegini ve suç unsuru olusturan konular hakkinda Savciligin islem baslatacagini ifade etti.
Toplanti basin mensuplarinin Türkiye gündemiyle ilgili sorduklari sorularla sona ererken Ertugrul 2014 yilinda yapilacak olan yerel seçimler öncesinde CHP’nin 8 Temmuz’da yapilacak kurultayin hemen ardindan seçim çalismalarina baslayacagini söyledi.
Ertugrul, bir gazetecinin Karaman Belediye Baskanligi’na aday olacak misiniz sorusuna ise “Hayir ben hiçbir yere hiçbir sekilde aday degilim. Olmayacagimda. Biz siyasetteki görevlerimizi yerine getirdik. Gençlerin yolunu açmamiz gerekiyor. Onun için hiçbir yere aday degilim. Aday olacak arkadaslarima destek verecegim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284