Ekonomi Bakani Zeybekçi: Bu Milletin Basina Bela Olan Lanetli Bir Terör Örgütünden Farkli Seyler Beklemek Zaten Bir Hatadir`

Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi, `PKK’nin saldirilarini hiç unutmadik. Bu milletin basina bela olan lanetli bir terör örgütünden farkli seyler beklemek zaten bir hatadir` dedi.

Ekonomi Bakani Zeybekçi: Bu Milletin Basina Bela Olan Lanetli Bir Terör Örgütünden Farkli Seyler Beklemek Zaten Bir Hatadir`

Partisinin verdigi iftar yemegine katilmak üzere Karaman’a gelen Bakan Zeybekçi, sirasi ile Karaman Valiligi ve Karaman Belediyesi'ni ziyaret etti. Valilik ziyaretinde basin mensuplarinin Ardahan'da PKK'li teröristlerin minibüse ates açmasiyla ilgili sorusuna Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi, söyle yanit verdi:
"PKK’nin saldirilarini hiç unutmadik. Bu milletin basina bela olan, lanetli bir terör örgütünden farkli seyler beklemek zaten bir hatadir. Onlarin ve onlarin uzantilarini baris güvercini olarak bugün Türkiye’de görmeye çalismak fazla iyimserlik olur diye düsünüyorum. Gönlümüz istiyor ki bu ülkede baris olsun. Gönlümüz istiyor ki Türkiye‘de her sey konusulabilsin, her sey demokrasi ve evrensel standartlarinda Türkiye’deki siyaset semsiyesi altinda ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüsülebilsin ve konusulabilsin. Ama ben inaniyorum ki bunlar asla bundan vazgeçmeyecekler. Terör örgütü teröründen asla vazgeçmeyecek. Çünkü onlari dizayn ettiler. Onlari kurgulayanlar Türkiye’ye zarar vermesi için olusturulan bir terör örgütüdür. Baris oldugunda, huzur oldugunda, kardeslik oldugunda, özgürlükler oldugunda, Türkiye kalkindiginda, Türkiye huzur buldugunda nasil ki bataklik kurudugunda oradaki bütün mikroplar ölür, zarar veren zararlilar ortadan kalkar bunlar da Türkiye’de olumsuzluklar kalktigi zaman kendilerine gerek kalmayacagini bildikleri için bunu yapmaya devam ediyorlar. Her daim altini çizerek söyledigim bir sey var; Türkiye'de barisin, kardesligin olmasina karsi çikacak tek kimse varsa o da terör örgütüdür. Biz bu anlamda siyasetten ümidini kesmeyenler olarak su anda Türkiye'nin partisi oldugunu iddia eden baris güvercini olarak lanse edilen siyasi partinin teröre ve silahlara karsi net ve anlasilabilir sekilde taraf olmadigi sürece Türkiye'nin partisi olmasi asla ve asla mümkün olmayacaktir. Bu da onlarin önüne bir firsat gelmistir. Siyaset demokrasi ve hukukla ülkede sorunlarin çözümü için onlarin önüne bir firsat gelmistir diye düsünüyorum. Her ne kadar ümitli olmamakla beraber terörü lanetliyorum. Herkesi demokrasiye ve hukuka davet ediyorum. Ayrica yine devletimizin bugüne kadarki çözüm süreciyle ilgili, kardeslik, birlik ve beraberlikle ilgili ve Türkiye'nin bir bütün olmasiyla ilgili göstermis oldugu iyi niyeti hiç kimse zafiyet olarak algilamasin. Bazi terör örgütü mensuplarinin belirli yerlerde hareket rahatligi elde etmis olmasi bu ülkenin sahipsiz oldugu anlamina gelmez. Devletimizin baris, devletimizin sevgi, devletimizin o merhamet elinin oldugu vücudunda diger eli de bu ülkede devlete uzanacak, bayragina uzanacak olan elleri kirmak ve kökünü kurutmak için güç elidir. Sefkat eliyle beraber güç elinin de kullanilacagindan hiç kimsenin süphesi olmasin. Bundan hiçbir sekilde vazgeçmeyecegiz ve asla geri adim da atmayacagiz."
Valilik ziyaretinin ardindan Belediyeye geçen Bakan Zeybekçi, belediye çalismalari hakkinda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’dan bilgiler aldi.
Ziyaret esnasinda konusan Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi sunlari kaydetti; “ Karaman Orta Anadolu’nun Akdeniz Limanlarina geçisini saglayan önemli bir sehirdir. Hükümetimizin gerçeklestirdigi ulasim yatirimlarinin tamamlanmasi ile bu sehir ticarette önemli bir geçis merkezi olacaktir. Büyüyen ve gelismekte olan Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip. Üreticilerimizin ürünlerini rahatliklar ihraç edebilmeleri için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz. Diger yandan sehir içerisinde yollar ve yesil alan düzenlemeleri oldukça muntazam. Bir belediyenin ne kadar çalistigini o sehre ilk attiginiz adimda anlarsiniz. Çalismalar takdire sayan. Çalismalarindan dolayi Karaman Belediyesi’ni kutluyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi’ye el dokumasi yöresel bir kilim hediye etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284