ELVAN “CHP-AK Parti Komisyonlari Olarak Bir Araya Gelebiliriz”

AK Parti Antalya Il Teskilati, Ramazan Bayrami dolayisiyla parti binasinda bayramlasma töreni düzenledi. Bayramlasma törenine Eski Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani ve Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Antalya milletvekilleri, eski milletvekilleri ve partililer katildi.

ELVAN “CHP-AK Parti Komisyonlari Olarak Bir Araya Gelebiliriz”

Eski Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani ve Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, yaptigi konusmada, CHP-AK Parti komisyonlari olarak bir araya gelebileceklerini söyledi. 
Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Antalya’da bayram programlarina ilk olarak Antalya Valiligi tarafindan organize edilen, protokol bayramlasma programina katildi. Elvan daha sonra esiyle beraber 97 yasindaki Gülsüm Aydilek’i Aksu’daki evinde ziyaret etti. Aydilek’in sagligi hakkinda bilgi alan Lütfi Elvan’in bir sonraki adresi Etiler mahallesinde oturan 83 yasindaki Fikri Kut oldu. Elvan, aile bireylerinden sag tarafi felç olan Fikri Kut’un saglik sorunlari hakkinda bilgi aldi ve iki ailenin de bayramini kutladi. Lütfi Elvan, daha sonra partisinin düzenledigi bayramlasma törenine katildi.
“Bugün Birligimizin Beraberligimizin Simgesi Olan Bir Gün”
Parti önünde düzenlenen bayram törenine esi ile birlikte katilan Eski Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani ve Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, “Ramazan-i Serifi geride biraktik. Bugün bayram. Türkiye’mizin dört bir yaninda ilçemizde, beldemizde, kentlerimizde, belediyelerimiz AK Parti teskilatlarimiz birligin beraberligin, dayanismanin ön planda oldugu iftar, sahur programlari düzenledi. Milletimizle bulustuk, kaynastik. Milletimizin dertleriyle dertlendik. Sadece Antalya’da degil, ülkemizin dört bir yaninda bu gerçeklesti. Coskulu bir sekilde iftar ve sahurlar düzenledik. Bugün bayram, bugün bizim için önemli bir gün, birligimizin beraberligimizin simgesi olan bir gün, bugün dayanisma ruhunun gücünün daha fazla oldugu bir gün, kavganin olmadigi bir gün, bugün birlikteligin coskumuzun dayanismamizin daha da güçlendigi bir gün, bugün dertlerimizin gönüllerini aldigimiz büyüklerimizle bir arada bulundugumuz, akrabalarimizla dostlarimizda bir arada bulunacagimiz bir gün” dedi.
“Hükümet Kurmak Için Her Partiye Açigiz Dedik”
Teskilat mensuplarinin 7 Haziran seçimlerinde geceli gündüz çalistigini dile getiren Lütfi Elvan, seçimlerden birinci parti olarak çiktiklarini söyledi. 
Elvan, yapilmasi gereken neyse hep birlikte yaptiklarini belirterek sözlerini söyle sürdürdü: "Önemli bir oy orani ile seçimlerin birinci partisi olarak çiktik. Ikinci partiden 16 puandan daha fazla, yüzde 41’lik bir oy orani ile Türkiye’nin yine önemli en güçlü partisi konumunda olduk. Ancak milletimiz bize tek basimiza iktidar olma imkâni vermedi. Biz buna saygi duyuyoruz elbette. Milletimizin her tercihi bizim için önemlidir. 7 Haziran aksamindan itibaren basbakanimiz olmak üzere, biz sürekli olarak Türkiye’nin geleceginden söz ederek ülkemizin gelecegini, bizim partimizin geleceginden çok daha önemli oldugunu vurguladik. Biz partilere açigiz dedik, her türlü partiyle görüsmek istiyor, kosul öne sürmeden konusmak istiyoruz dedik ama diger partiler çok degisik kosullar öne sürdü. Bir kismi koalisyon yapmayacagim dedi. Bir kismi sonra olabilir dedi. Degisik sesler duyduk, degisik yaklasimlar ortaya konuldu. Biz AK Parti olarak 7 Haziran aksamindan bugüne kadar düsüncemiz, görüsümüz, anlayisimiz neyse bu ülke için, ne yapilmak isteniyorsa biz her seye haziriz dedik. Bundan sonra da bunu söylemeye devam edecegiz. Bu çerçevede çalismalara basladik.”
“CHP-AK Parti Komisyonlari Olarak Bir Araya Gelebiliriz”
Basbakanla beraber 3 komisyon olusturduklarini ifade eden Lütfi Elvan, sunlari söyledi: 
“Siyasi bir komisyon olusturuldu, ekonomik anlamda hususlarin çalisilacagi komisyon olusturuldu bir de hukuka yönelik komisyon olusturuldu. Burada yer alanlar yogun çalisti. Genel baskanimizin diger parti liderlerini görüsme yapmadan önce yapilmasi gereken tüm hazirliklar yapildi. Diger partilerin görüsleri düsünceleri seçim beyannamelerinde nelere önem vermisler, ne tür hususlar yer aliyor, biz de neler yer aliyor teker teker çikardik analiz yaptik. Bu dogrultuda basbakanimizi parti liderleriyle yapacagi görüsmelere hazir hale getirdik." 
Basbakanin, CHP, MHP ve HDP genel baskanlari ile teker teker görüsmeler gerçeklestirdigini anlatan Elvan, söyle konustu: "Bu görüsmeler neticesinde CHP yöntemde farkli düsünmediklerini detay çalismalari yapabilecegimizi ifade etti, 2 temas noktasi belirlendi. Belki komisyon olarak CHP-AK Parti komisyonlari olarak bir araya gelecegiz. Basta genel konular olmak üzere makrodan mikroya inecek sekilde görüsmelere baslayacagiz. MHP ziyaretimizde genel baskani muhalefette kalmak istediklerini beyan ettiler ancak bu süreç içinde de bizle görüsebileceklerini ifade ettiler. HDP basindan itibaren bizimle koalisyon kurmayi kabul etmedigini, hükümet ortagi olmayacagini belirtti. Bu çerçevede basbakanimiz HDP genel baskanini ziyaret etti, degisik konularda görüs alisverisinde bulundu. Insallah önümüzdeki hafta CHP ile görüsmelere baslayacagiz. Bizim amacimiz bu ülkeyi hükümetsiz birakmamak ve biran evvel hükümet temin etmek. Ancak bir anlasma saglanmamasi halinde tek seçenek kaliyor, erken seçime gitmek. Baska seçenek kalmiyor."
AK Parti olarak bu ülke için, millet için, ülkenin gelecegi için elden gelen tüm gayreti göstereceklerini anlatan Elvan, "Sonuna kadar çalismalarimizi yürütecegiz. Ülkemizin, hükümetsiz kalmamasi yönünde ne gerekiyorsa yapacagiz. Ancak bir anlasma saglanamamasi halinde baska alternatifimiz kalmiyor. Erken seçime gitmek zorunda kalabiliriz. O nedenle tüm teskilat üyelerimizin yarin seçim olacak gibi hazir olmasi lazim” dedi. 

Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284