Elvan: Karaman’in Gönlümdeki Yeri Her Zaman Ayri Olacak

Uzun zamandir birçok il ile ismi anilan eski Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan’in nereden aday olacagi belli oldu. Lütfi Elvan, AK Parti’nin Antalya’dan 1. sira adayi olarak açiklandi.

Elvan: Karaman’in Gönlümdeki Yeri Her Zaman Ayri Olacak

AK Parti’nin milletvekili aday listesi kesinlesti. Birçok ismin nereden aday olacagi konusunda günlerdir tahminler yürütülüyordu. Bu isimler arasinda ön plana çikanlardan biri de eski Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Eski Bakani Lütfi Elvan’di. Milletvekilligi basvurusunu seçim bölgesi Karaman’dan yapmis olmasina karsin Elvan’in ismi birçok il ile anildi. Kesinlesen aday listelerine göre Lütfi Elvan, AK Parti adina Antalya 1. siradan seçim yarisina girecek.
ANTALYA’YA ILK MESAJ
Lütfi Elvan, adayligina iliskin ilk degerlendirmesini lutfielvan.com internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarindan yapti. Antalya’dan aday olmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Elvan, “Bugün sizlere hizmet yolunda yeni bir görevimiz var. 7 Haziran genel seçimlerinde Antalya’miza ve ülkemize hizmet için yarisacagiz. Antalya’dan adayliga layik görülmek beni ziyadesiyle memnun etti” dedi.
Elvan, sunlari kaydetti:
“Insallah genel seçimlerden halkimizin teveccühüyle yine galip çikip, hem Antalya’mizin hem de ülkemizin kalkinma hamlesine hiz kesmeden devam etmesini saglayacagiz. Yeni Türkiye yolunda 12 yilda attigimiz büyük adimlari 2 katina çikararak Allah’in izniyle yolumuza devam edecegiz. Antalya’miz ve ülkemiz her seyin en iyisine layik. Hep bu bilinçle milletimizin karsisina çiktik, bundan sonra da Antalya’miza ve ülkemize dev eserleri kazandirmaya devam edecegiz. Su an itibariyle kollari sivayip çalismalarimiza basliyoruz. Insallah Antalyalilarimizin destegi ile bu yaristan en yüksek oy orani ile galip çikacagiz. Desteklerini hiç esirgemeyen ve iki dönemdir büyük bir teveccühle bizi TBMM’ye tasiyan Karamanli hemsehrilerime de tesekkürü bir borç bilir, Karaman’in gönlümde her zaman ayri bir yeri oldugunu vurgulamak isterim. Sözlerime son verirken tüm Antalyalilara saygi ve selamlarimi iletiyor, en kisa sürede Antalya’da bulusmak dilegiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”
26 Aralik 2013’te Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi görevine atanan Lütfi Elvan, 7 Mart 2015’te yasal zorunluluk sebebiyle Bakanlik görevini devretmisti. Elvan, görev yaptigi 14 aylik sürede birçok önemli projeye imza atmisti. Lütfi Elvan son olarak Istanbul için dünyada tek olan “3 Katli Büyük Istanbul Tüneli” projesiyle büyük yanki uyandirmisti.
LÜTFI ELVAN KIMDIR?
1962 yilinda Karaman’da dogdu. Evli ve iki çocuk babasidir. Istanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. Ingiltere Leeds Üniversitesi’nde Maden ve Yöneylem Arastirmasi alaninda Yüksek Lisans Egitimini 1986’da tamamladi. ABD’de Delaware Üniversitesi’nde Ekonomi alaninda ikinci yüksek lisansini 1995’de bitirdi.
Profesyonel Is Hayati
1987-1989: ETIBANK Genel Müdürlügü, Yöneylem Arastirma Grubunda mühendis.
1989-2007: Basbakanlik Devlet Planlama Teskilati’nda çesitli görevlerde bulundu.
1989-1990: Tesvik ve Uygulama Genel Müdürlügü, Yatirim ve Ihracat Tesviklerinin degerlendirilmesi ve Tesvik Politikalari alaninda Planlama Uzman Yardimcisi.
1990-1993: Madencilik Sektörü kapsaminda bulunan kamu kuruluslarinin yatirimlarindan sorumlu planlama Uzmani. Birlesmis Milletler Kalkinma Programi Ulusal Proje Koordinatörü.
1993-1995: Görevli olarak ABD’de “University of Delaware”de Ekonomi dalinda master.
1995-1996: Iktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlügü, Planlama Uzmani.
1996-2002: Bölgesel Gelisme ve Yapisal Uyum Genel Müdürlügü’nde Kalkinmada Öncelikli Yöreler Dairesi Baskani,
1999-2003: OECD Kirsal Kalkinma Çalisma Grubu Baskan Yardimciligini yürüttü.
2002-2007: Müstesar Yardimcisi.
2003-2007: Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Baskani ve AB Müzakere Izleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi.
2007 Genel Seçimlerinde Karaman Milletvekili seçildi.
2007-2011: Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in danismanligi,Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Es Baskanligi.
Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Baskanligi,Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Türkiye Temsilciligi görevlerinde bulundu.2011 Genel Seçimlerinde tekrar Karaman Milletvekili seçildi.
2011-26 Aralik 2013: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskanligi, Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Türkiye Temsilciligi görevlerini yürüttü
26 Aralik 2013 tarihinde Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani olarak atandi.
7 Mart 2015 tarihinde yasal zorunluluk sebebi ile görevini devretti. Elvan çok iyi derecede Ingilizce biliyor.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284