Elvan, KKTC Ve Irlanda Parlamentosu Heyetlerini Kabul Etti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani, Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, KKTC Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Baskani ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti.

 Elvan, KKTC Ve Irlanda Parlamentosu Heyetlerini Kabul Etti

 

Elvan, KKTC heyetini TBMM çatisi altinda agirlamaktan dolayi büyük bir mutluluk duydugunu ifade etti. Bugüne kadar genç ve dinamik KKTC’nin hakli davasinda önemli bir yere sahip bu milletvekillerinin mücadelesini büyük bir onur ve mutlulukla takip ettiklerini dile getiren Elvan, gereken her türlü destegin de kendilerine verildigini bundan sonrada verilecegini dile getirdi.
Bölünmüs bir ada görüntüsü ile AB üyesi olan Rum kesiminin ekonomik çöküntüsünün ise tezimizde ne kadar hakli oldugumuzu da gösterdigine dikkat çeken Elvan, Kibris konusunda önümüzdeki günlerde ciddi gelismelere sahit olunacagini da sözlerine ekledi.
KKTC Parlamento heyet Baskani Afet Özcafer ise Komite olarak iktidar ve ana muhalefet parti milletvekilleri olarak elbirligi ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin gelecegi için uyum içerisinde çalistiklarini ifade etti.
Elvan KKTC heyetinin ardindan Parlamentolar arasi Degisim ve Diyalog projesi çerçevesinde TBMM'yi ziyaret eden Irlanda Parlamentosu Avrupa Birligi Isleri Komitesi Baskani Dominie Hannigan ve beraberindeki heyeti de makaminda kabul etti.
Elvan, Türkiye ile Irlanda arasinda tarihi iliskilerin bulundugunu ve bu iliskilerin herhangi bir sorun olmadan geliserek devam ettigini söyledi.
Iki ülkenin AB üyesi ülkeler içinde en dostane iliskilere sahip ülkelerin basinda geldigine dikkat çeken Elvan, Irlanda'nin AB üyelik sürecinde Türkiye'ye vermis oldugu destekten dolayi da tesekkür ettigini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284