Elvan: “Türkiye Ekonomisi Gösterdigi Performansla Tüm Dünyaya Örnek Olmustur

TBMM`nin Dünya Bankasi ile yürüttügü `Bütçenin Yasama Sürecinin Güçlendirilmesi Projesi` kapsaminda, Ortadogu ve Kuzey Afrika ülkelerinin katilimiyla Ankara Rixos Otel`de `Uluslararasi Kamu Mali Yönetimi` çalistayi düzenlendi.

Elvan: “Türkiye Ekonomisi Gösterdigi Performansla Tüm Dünyaya Örnek Olmustur
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, dünyanin birçok ülkesinde kamu mali yönetimi alaninda önemli degisimlerin yasandigini söyleyerek Türkiye'de bu alanda yapilan reformlarin en önemlilerinin Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Sayistay Kanunu olduguna dikkat çekti. Elvan, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun, TBMM'nin bütçe hakkini etkin kilmak için kullandigi araçlari gerek nicelik gerekse nitelik yönünden artirdigini ve bütçe sürecindeki etkinligini güçlendirdigini ifade etti. Elvan, Sayistay Kanunu'nun ise parlamentonun denetim ve gözetim fonksiyonu artirdigini kaydetti.
Küresel kriz sürecinde özellikle Avrupa Birligi üyesi ülkelerin büyük sorunlar yasadigina isaret eden Elvan, Türkiye ekonomisinin ise gösterdigi performansla tüm dünyaya örnek oldugunu bildirdi. Elvan, "Türkiye'nin bu basarisinda, kamu maliyesi alaninda son 10 yilda gerçeklestirilen reformlarin büyük önemi vardir" dedi.
Çalistay Dünya Bankasi Türkiye Ülke Direktör Yardimcisi Florian Fichtl, ve Maliye bakani Mehmet Simsek’in konusmalariyla devam etti.

    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284