Elvan ve Islam 25 Mayis’ta Ilimize Geliyor

Görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulasmalarini saglayan Gören Göz cihazlarinin dagitimi 25 Mayis Pazar günü yapilacak.

Elvan ve Islam 25 Mayis’ta Ilimize Geliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi hizmet binasi bir nolu salonda saat 11.00’de yapilacak törene Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam’da katilacak.
Gören Göz Cihazi için basvurular Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü’nce basvurularin alinmaya devam ettigi açiklandi.
Basvuru için kosullar söyle;
Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak.
15 ve üzeri yas grubunda bulunmak.
Görme engelini belirten 16.12.2010 ve 27787 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren Özürlülük ölçütü, Siniflandirmasi ve Özürlülere Verilecek saglik Kurulu Raporlari Hakkinda Yönetmelige uygun olarak alinan Engelli Saglik Kurulu Raporuna göre görme engeline iliskin tüm vücut fonksiyon kaybi orani %70 ve üzerinde olmak.
Görme engellinin birden fazla engelinin olmasi halinde görme engeline iliskin oran dikkate alinacaktir.
Gören göz cihazini kullanmaya engel teskil edecek isitme, zihinsel veya el ve parmaklarini kullanmayacak derecede ortopedik engeli bulunmamak.
Görme engellinin dagitim yapilacak olan ilinde ikamet etmesi veya bu ildeki üniversitelerde egitime devam ediyor olmasi gerekmektedir.
Basvuru Için Gerekli Belgeler:
Nüfus cüzdani fotokopisi (Aslini ibraz etmek sartiyla)
Engelli saglik kurulu raporu fotokopisi (Aslini ibraz etmek sartiyla)
-Ikametgâh belgesi. (Bu belge TC kimlik numarasi ile Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlüklerince MERNIS veri tabanindan alinacak)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284