Eski Vekil Özel “Türkiye Üretim Yapılan Yıllara Dönmelidir”

İlimizde doğup büyüyen, üniversite öğrenimine kadar ilimizde yaşayan 1977 Adalet Partisi İstanbul Milletvekili hemşerimiz Recep Özel bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere ilimizdeydi.

Eski Vekil Özel “Türkiye Üretim Yapılan Yıllara Dönmelidir”

Karaman’ın Sesi Gazetesi ve KGRT Karaman Gazete Radyo ve Televizyonu’nu ziyaret eden eski Vekil Özel ile Yönetim Kurulu üyemiz Medeni Yavuzaslan özel bir söyleşi gerçekleştirme imkânı buldu. Eski Vekil Özel ile geçmişten bugüne ülke gündemi hakkında konuştuk. 
Medeni Yavuzalan: “Konuğumuz büyük. 20 -30 yıl öncesinde vekillik yapsa da Ankara’dan ilimizi asla unutmayan eski Adalet Parti Milletvekili Recep Özel öncelikle bu ziyaretinizde bizleri unutmadığınız için size çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz”
Eski Milletvekili Recep Özel:  “Hoş bulduk.  Ben bu memleketin çocuğuyum. Karaman’da doğdum, Karaman’da büyüdüm. Karaman Lisesi’nde okudum. Annem ve babam Karamanlı. Üniversite tahsili nedeniyle Karaman’dan ayrıldım. Bugün buraya annemin, babamın kabirlerini ziyarete, burada yaşayan kardeşlerimi görmeye geldim. Aile, eş, dost ziyaretimi sıla-i rahim olarak ifade edebiliriz.”
Medeni Yavuzaslan:  “Barajlar Kralı rahmetli Demirel ile Karaman’a Gödet Barajını kazandırmıştınız”
Eski Milletvekili Recep Özel: “Bu memleketimizin övünülecek en güzel çalışması Gödet Barajı’dır. Allah rahmet eylesin Sayın Süleyman Demirel döneminde 1977 yılında Adalet Partisi’nden İstanbul milletvekilliği yaptım. 1980 ihtilaline kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesiydim. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanında görev aldım. Karaman’dan gelen heyetimizle Barajlar Kralı Sayın Demirel’i görüştürdük. Başbakanlıkta Karaman Gödet Barajı’nın sözünü verdi ve 1980 ihtilalinden sonra afetle ilgili programa aldırdık ve projeyi tamamladık. Fakat sulaması eksik. Bu sulamanın Göksu’dan terfi ile Karaman’ı ikinci kez sulaması şeklinde olması gerekli idi. Ancak olmadı. Türkiye’nin en büyük kuruluşu TÜPRAŞ’ta beş yıl yöneticilik yaptım..  45 fabrikası, 8 genel müdürlüğü, 1 bankası olan Türkiye’nin en büyük kuruluşu SÜMER HOLDİNG’in başında 6 sene, demir çelikte önemli bir marka olan ERDEMİR’in başında da 6 sene görev yaptım. Kurşunsuz benzinin olmadığı bir dönemde çok güzel ses getiren çalışmalara imza attık. 

“Satılmadık Bir Şey Kalmadı. Türkiye Bir Çıkış Yolu Aramalı”
Medeni Yavuzaslan: “Bu dönemin çocuğu olmaktan her daim gurur duydunuz. 31 Mart Mahalli seçimler yaklaşırken düşüncelerinizi almak isteriz.”
Eski Milletvekili Recep Özel: “Medeni ben üretimden yanayım. Türkiye üretmediği sürece hiçbir yere varamaz. Bakın size çok önemli bir şey söyleyeyim. Sayın Demirel zamanında 1980 yılında Türkiye’nin nüfusu 45 milyondu. Küçükbaş 90 - 95 milyon adet, büyükbaş 60 - 65 milyon adetti. O dönemde et sıkıntısı yoktu. Yaşı müsait olanlar hatırlayacaktır. Kurban bayramı olunca Suriye, Irak, İran, Suudi Arabistan’a Türkiye’den kurban giderdi. O zamanlarda Türkiye’nin üretimi vardı. Sadece bir yılda 1980 yılında 100 bin traktör kullanmış. Rahmetli Demirel gurup toplantılarında elini havaya kaldırır derdi ki ‘Allah’a binlerce şükürler olsun ki, dünyada 190 ülke var ve gıda maddesi ithal etmeyen 7 devletten biriyiz şükürler olsun’ Türkiye’ye ne oldu da oradan buraya geldi. Üretim yapmadan hiçbir devlet bir yere varamaz. Çimento fabrikalarını sattık. Petro kimya tesislerini sattık. Kâğıt fabrikalarını sattık. Satılmadık bir şey kalmadı. Türkiye bir çıkış yolu aramalı. Bunun çıkış yolu da Türkiye’de her sahada üretime dönük çalışmalardan geçer. 
Medeni Yavuzaslan: “1977 yılında sizin zamanınızda çiftçi sizden 1 yıl sonrasına traktör sırasına girebilmek için listeye isminin yazdırılmasını istiyordu”
Eski Milletvekili Recep Özel: Parlementoya girdiğimde bizi 1 yıl sonrasına traktör sırasına girebilmek adına çiftçilerimiz arardı. 1 yıl sonrasına listeye girebilen çiftçi şapkasını havaya atardı. Şimdi traktör kullanan yok. Çiftçinin şimdi tohum, gübre alacak imkânı, gücü yok. 1980 yılında çiftçi 7 milyon gübre kullanmış, bugün o gübreyi kullanamıyor. 40 sene önce 1980 yılında 20-25 milyon ton hububat vardı. Bugün 82 milyon nüfusu olan ülkemizde sayı çok düşük. 
 

“Devlet Politikasında Ülke Menfaatleri Gözetilmelidir”   
Medeni Yavuzaslan: “Suriye ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz”
Eski Milletvekili Recep Özel: Suriyeli vatandaşlar kendi memleketlerine dönmeli. Sayın Rahmetli Demirel’in ‘Barışmasını bilmeyen kavga etmemeli’ diye bir sözü vardı. Devletlerarasında dış politikada küslük, düşmanlık olmaz.  Dış politika üç kelimedir. Devamlı küslük olmaz, devamlı dostluk olmaz ve devamlı Türkiye’nin menfaati gözetilmelidir. Türkiye’nin menfaati neredeyse ülkeyi yönetenlerde orada olmalıdır. Camiye, kışlaya, okula mümkün olduğunca siyaset sokulmamalıdır. Buralar Türkiye’nin ortak noktalarıdır. Biz Sayın Demirel’den Türkiye’nin ortak değerlerine saygılı olmayı gördük. Bu memleketin çocuğu olarak ben bunu yaptım.
Medeni Yavzuaslan: Bizler için tadı damaklarda bırakan özel bir sohbet oldu. Teşekkür ederiz.
Eski Milletvekili Recep Özel: Uzun bir zamandan sonra sizlerle birlikte olmak çok güzeldi. Bu söyleşi için sizlere çok teşekkür ediyorum. 
 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2019, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284