Göksoy: Hocali Katliaminin Acisi Ilk Günkü Tazeligini Koruyor

25 Subat’i 26 Subat’a baglayan gece Azerbaycan’in Daglik Karabag bölgesinde bulunan Hocali kasabasinda Ermeni kuvvetlerin yaptigi baskinda yüzlerce Türk hunharca katledilmis ve bu katliam dünya tarihine Hocali katliami olarak kara bir sayfa olarak geçmisti.

Göksoy: Hocali Katliaminin Acisi Ilk Günkü Tazeligini Koruyor

Hocali katliaminin 24. yilinda hayatini kaybeden 613 kisi AK Parti Kadin Kollari tarafindan düzenlenen bir programla anildi.
AK Parti Kadin Kollari Baskani Ümit Gülin Göksoy, “26 Subat 1992 tarihinde Azerbaycan’in Daglik Karabag bölgesindeki Hocali kasabasinda Ermeni kuvvetleri Sovyetler Birliginin destegi ile yüzlerce Türk’ü katletmistir.21. Yüzyilin esiginde, Dünyanin gözleri önünde; kadin, çocuk, yasli ayrimi yapilmadan esine az rastlanir katliamlardan birisi gerçeklesmistir.
Hocali Katliami sirasinda 10 bin nüfuslu Hocali’da yaklasik 3.000 civari Azeri bulunmaktadir. Ermeniler, 25 Subat’i 26 Subat'a baglayan gecede: 83 çocuk, 106 kadin ve 70'den fazla yasli olmak üzere toplam 613 kisiyi katletmistir. O kara gecede yasananlar maalesef yalnizca insanlarin katledilmesinden ibaret degildi. Cesetler üzerinde yapilan incelemelerde birçogunun yakilmis ve gözlerinin oyuldugu tespit edilmistir. Hamile kadinlarin ve çocuklarin da bu vahsete maruz kaldigi belirlenmistir. Hocali katliaminin üzerinden tam 24 yil geçmistir. Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birligi’nin yaptiklari insan haklarina ve uluslararasi hukuki antlasmalara; Cenevre Sözlesmesi, Insan Haklari Beyannamesi, Vatandas ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararasi Sözlesme, Ateskes Zamaninda ve Askeri Çatismalar Zamani Kadin ve Çocuklarin Korunmasi Beyannamesi’ne karsi olarak islenmis bir suçtur.Geçen yillar içerisinde o kara gecede yasananlar uluslararasi kamuoyu, uluslararasi kuruluslar ve Bati tarafindan görmezden gelinmistir. Oysa Hocali’da yapilan katliam Azerbaycan’daki kardeslerimiz basta olmak üzere; tüm insanlik nezdinde islenmis bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kiymak inancimiza göre suçlarin en büyügüdür. Bu insanlik suçunun uluslararasi arenada yanki bulamamasi da ayrica kinanmasi gereken bir durumdur. Ancak ayni çevrelerin ülkemizde ve yakin cografyamizda yasanan katliamlara karsi da umursamaz ve ikiyüzlü tutumlari bizlere seneler sonrasinda da hiçbir seyin ahlaki ve hukuki manada degismemis oldugunu göstermektedir. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanli kardeslerimiz de milletlerden bir millet degildir. Biz ayni dili konusan, ayni inanca mensup, ortak bir tarihi geçmisi paylasan, sözde degil, özde kardes iki milletiz.Hocali’da zulme maruz kalan Azerbaycanli kardeslerimizin acisini, Anadolu halki yüreginde hissetmistir ve acisini ilk günkü tazeligiyle korumaktadir.Bu katliamin failleri gerekli cezayi almadigi sürece de tazeligini korumaya devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar “Bir Ananin Iki Oglu” olarak iliskilerini sürdürmüstür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari olarak yurt içi ve yurt disindaki tüm teskilat üyelerimizle birlikte 26 Subat 1992 tarihinde Karabag’da, Hocali’da yapilan katliami kiniyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, Idlip’te, Türkmen Daginda yasananlar neyse tam 24 yil önce Hocali’da yasananlar da odur. Bugün haince ve kallesçe bomba yüklü araçlarla; asker, sivil, kadin, çocuk demeden insanlari katleden zihniyetle; Hocali’ daki zihniyet birebir aynidir.Yeryüzünde insanligini kaybetmenin, katliamlar yapmanin hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakin fark etmeden gönül cografyamizda yasanan her olay; AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarimizi tekrar tekrar hatirlatmaktadir. Hocali katliaminda vefat edenleri rahmet ve dua ile aniyor, bu vesile ile yakinlarina, Azerbaycan halkina tekrar bassagligi diliyoruz” dedi.
Yapilan basin açiklamasinin ardindan Hocali katliaminda hayatini kaybedenler ve terör olaylarinda vatan ugrunda sehit düsen polis ve askerlerimiz için mevlid-i serif okutuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284