Günenç: 28 Şubat Türkiye Tarihinin En Utanç Verici Günüdür

28 Şubat darbesinin 21. yılı nedeniyle AK Parti Kadın Kolları tarafından bir toplantı düzenlendi.

Günenç: 28 Şubat Türkiye Tarihinin En Utanç Verici Günüdür

AK Parti İl Teşkilatında gerçekleştirilen toplantıda Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç, “ “1000 yıl sürmesi tasarlanan binlerce insanımızı zindanlarda çürüten, on binlercesini işsiz bırakan milletin evlatlarını birbirine düşürmek için çalışma grupları kurup kaos ve iç savaş tasarlayan darbeciler: bunları yaparken de milletimizin cebinden milyarlarca dolar parayı buharlaştırarak ülkemizde adeta bir terör havası estirmişlerdir.” dedi.

21 yıl önce bugün milletin iradesi ile seçilen hükümet MGK kararlarının gölgesinde tehdit, kumpas ve anti-demokratik bir biçimde bürokrasi, sivil toplum, askeriye, iş ve medya dünyası tarafından istifaya zorlandığını ifade eden Günenç,  “Milletimizi, devletimizin güvenliği için kurulmuş olan MGK'da alınan kararlarla milletin güvenliği ve huzuru hiçe yayılarak "post modern" bir darbe yapılmıştır. Milletimizi bir arada tutan değerlerimize savaş açılmış irtica tehdidi adi altında değerlerimizi yansıtan kişi ve kuruluşlara büyük zararlar verilmiştir. İmam-Hatip Liselerinin önünü kesmek için ülkemize 8 yıllık kesintisiz eğitim adı altında bir garabet dayatılarak gençlerimizin meslek edinmesine de ket vurulmuştur. Sanayicimizin ara eleman ihtiyacını karşılamasına engel olunmuştur. İmam-Hatip Liselerinde uygulanan kat sayı adaletsizliği ile eğitimde eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir. İnancı gereği başörtüsü takan kadın kamu çalışanları görevlerinden ihraç edilmiş, öğrenciler okullardan atılmıştır. Bu toprakların insanlarına büyük zulümler yapılmıştır. Binlerce nitelikli kadın ve erkek ülkelerinin tam da onlara ihtiyacı olduğu zamanda atıl ve muhtaç hale getirilmiştir. Bilim ve hikmet yuvası olması gereken üniversitelerimizde orta çağı cadı avcıları gibi başörtülü öğrenci avına çıkan üniversite hocaları ikna odaları kurarak başörtülü kız öğrencileri inanç ve değerlerinden uzaklaştırmak istemişler kendilerine itaat etmeyenleri üniversitelerden atmışlardır. Muhafazakar medya üzerinde ciddi baskılar yapılarak halkın haber alma özgürlüğü engellenmiştir. Liderimiz Recep Tayyib Erdoğan sadece şiir okuduğu için 28 Şubat cuntacıları tarafından hapse mahkûm edilmiştir. 28 Şubat sürecinde aslında 15 Temmuz darbesinin alt yapısı hazırlanmıştır. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz.28 Şubat'ın insanlarımızda, kadınlarımızda açtığı yaraları iyileştirmek için çabalamaya devam edeceğiz. 28 Şubatı ve diğer darbeleri unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Günenç’in basın açıklamasının ardından 28 Şubat sürecinde sırf başörtülü oldukları için mesleklerinden, okullarından olan Emine Sucu ve Hatice Kılınç o dönem yaşadıkları baskıları ve sıkıntıları anlattılar. (Sultan Akbulut)

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284