“Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmen Ayrımını Kaldırıyoruz”

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadrolu ve sözleşmeli öğretmen ayrımını kaldıracaklarını söyledi.

“Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmen Ayrımını Kaldırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilden gelen davetliler katıldığı 20. Milli Eğitim Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleşmeli öğretmenlerin mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere kadrolu öğretmenler ile aynı haklara sahip olacağını belirtti.

Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkanını getireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerin, hem 1 derece alacağını hem de maaşlarında bin lira artış olacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20. Milli Eğitim Şurası’nda yaptığı konuşmada:  “Öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, uzman öğretmenlik başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı şekilde öğretmenlikle adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla geçen öğretmenlerimiz hem derece alacak hem maaşlarında bin lira artış olacak. Yüksek lisan yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek maaşlarında 2 bin lira artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında ilerleme imkanı sunarken lisansüstü eğitim için çok önemli teşvikler vereceğiz” ifadelerini kullandı. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284