Karaman Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Sakin Geçti

Karaman Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Meclis toplantısı 07 Şubat 2020 Cuma günü yapıldı.

Karaman Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Sakin Geçti

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın katılmadığı toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Karaardıç başkanlık ederken, toplantı Belediye Meclisi toplantısı için gerekli olan yeterli çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığının tespiti için yoklama ile başladı. Toplantıda 29 meclis üyesi hazır bulundu.  

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak AK Partili meclis üyelerinin “Çocuk Parklarına Kamera Uygulaması” ve “Millet Bahçesi Alanı İçindeki Belediyeye Alanın Hazineye Devri Yapılarak Millet Bahçesinin Bakanlık Tarafından Yapılmasının Hızlandırılması" konusunda vermiş olduğu önergelerin meclis gündemine alınıp alınmayacağı oy birliğine sunuldu. AK Parti, MHP ve CHP grubu üyeleri “Çocuk Parklarına Kamera Takılması Uygulaması”nın gündeme alınması hususunda ortak karar alırken “Millet Bahçesi Alanı İçindeki Belediyeye Alanın Hazineye Devri Yapılarak Millet Bahçesinin Bakanlık Tarafından Yapılmasının Hızlandırılması" hususunda ortak noktada buluşmadı. Millet Bahçesi ile ilgili önerinin Meclis gündemine alınmasıyla ilgili teklife 16 AKPartili üye evet derken, toplamda 13 olan MHP ve CHP üyesi hayır dedi.  

Yaklaşık 2 saat süren Belediye Meclis Toplantısı Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine seçilmek üzere isimleri verilen üyelerin gizli oy yöntemiyle oylanmasıyla devam ederken meclis gündeminde şu konular; “Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen ilan ve reklam vergisi ile çevre temizlik vergisi ödeme dönemimin birleştirilmesi”, “Terfi hattının çelik boruya dönüştürülmesi için kredi kullanılması”, “Plan ve Proje Müdürlüğü'nden gelen bisiklet ve yürüyüş yolu projesi için İller Bankası'ndan hibe alınması”, “Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden gelen S.S. Karaman 2 Nolu Minibüs Motorlu Taşıtlar Kooperatifi güzergâh değişikliği talebi”, “5 Nolu Doğukışla-Cezaevi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi güzergâh değişiklik talebi”, “S.S. Karamanoğlu Mehmetbey Yolcu Taşıma Kooperatifi güzergâh değişiklik talebi” ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen gündem konularından oluştu. Belediye meclisi toplantısı 10 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 16.00'da tekrar toplanmak üzere sona erdi. Haber: Senem YAVUZASLAN -  Oğuz BEKTAŞ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284