Karaman-Konya Arasi Hizli Tren Ihalesi 11 Mart`ta

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ilhan Yerlikaya, Konya- Karaman arasi hizli yolcu ve yük tasimaciligi treni ihalesinin 11 Mart`ta yapilacagini belirterek, `Ankara- Istanbul YHT hattinin da tamamlanmasiyla vatandaslarimiz, hizli tren ile Karaman`dan Konya`ya, Konya`dan Istanbul`a seyahat edebilecek` dedi.

Karaman-Konya Arasi Hizli Tren Ihalesi 11 Mart`ta

Yerlikaya, yaptigi açiklamada, AK Parti hükümetleri döneminde Konya'ya önemli birçok yatirimin yapildigini belirtti.
Bu yatirimlardan Konya'nin 100 yillik rüyasi Mavi Tünel'in delgi isleminin bu dönemde tamamlanarak kisa süre önce Basbakan Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisinin yapildigini animsatan Yerlikaya, ayni sekilde Ankara- Konya arasi YHT'nin de AK Parti iktidari döneminde hizmete açildigini bildirdi.
Yerlikaya, Konya- Karaman arasi hizli yolcu ve yük treni seferlerinin baslamasi için de çalismalarin sürdügünü vurgulayarak, sunlari kaydetti:
"Özellikle Disisleri Bakanimiz Sayin Ahmet Davutoglu ile Konya ve Karaman milletvekillerinin katkilariyla Konya- Karaman arasi hizli tren projesinin hayata geçirilmesi için yürütülen çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Konya- Karaman arasi hizli yolcu ve yük tasimaciligi treninin ihalesi 11 Mart'ta yapilacak. Ankara- Istanbul YHT hattinin da tamamlanmasiyla vatandaslarimiz, hizli tren ile Karaman'dan Konya'ya, Konya'dan Istanbul'a seyahat edebilecek. Karaman'dan itibaren Ulukisla- Adana yolcu ve yük treni projesi de ihaleye çikacak. Ankara- Istanbul YHT projesi de 2013 yili sonunda bitirilerek hizmete girecek. Ardindan da Konya- Istanbul YHT seferlerinin baslatilacagi müjdesini bizzat TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman'dan aldim. Hizmete girecek bu seferlerin hayirli olmasini diliyorum."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284