Karaman’da 4 Aylık Süreçte 16.793 Haneye 36 Milyon 713 Bin Lira Yardım Yapıldı

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser Karaman Merkez ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ayni ve nakdi yardım kalemleriyle muhtaç ailelerin gereksinimlerini kanuni şartlar çerçevesinde gidermeye devam ettiklerini söyleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Karaman’da 4 Aylık Süreçte 16.793 Haneye 36 Milyon 713 Bin Lira Yardım Yapıldı

Milletvekilleri “AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Karaman’ın sanayisinin, tarımının, kısaca iş ve istihdam imkânlarının gelişmesini sağlamanın yanı sıra muhtaç ailelerin gereksinimlerini en üst seviyede karşılamak için 20 yıldır olduğu gibi bu gün de gayret gösterilmektedir “ dediler.

Karaman Merkez ve ilçelerde muhtaç vatandaşlara; ihtiyaçları doğrultusunda nakit yardım, kömür yardımı, aşevi yardımı, giyim yardımı, sağlık ve medikal malzeme desteği, afet yardımı, eğitim desteği, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, öksüz ve yetim, asker aylığı, engelli ve yaşlı aylıkları, kronik hastalık yardımı ve bunun gibi yardım türleriyle kimsesizlerin kimsesi olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.

Ramazan Ayında 2 Milyon 262 Bin 342 Lira Yardım

Devletin her zaman olduğu gibi bu ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Milletvekilleri, sosyal devlet olmanın gereği olarak sürdürdükleri yardım faaliyetlerine bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle devam edeceklerini ifade ettiler. Bu kapsamda geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında Karaman Merkez ve ilçelerde 2638 haneye 2.262.342,77 lira tutarında yardım yapıldığını aktardılar.

4 Aylık Süreçte 36 Milyon 713 Bin Lira Yardım

Karaman ilimiz merkez ve ilçelerde 2022 yılının ilk 4 aylık diliminde; vakıf öz kaynaklarından 7763 haneye 6.666.287,06 TL, merkezi kaynaklardan 6392 haneye 27.784.688,48 TL, ramazan ayı içerisinde ise 2638 haneye 2.262.342,77 TL olmak üzere toplam 36.713.318,31 TL tutarında yardım yapılmıştır.

Milletvekilleri Şeker ve Eser “Ülkemizde yoksullukla mücadelede öncelikli kuruluşlardan olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının önümüzdeki dönem içerisinde sosyal riski yüksek gruplara yönelik olarak yapılan nakdi ve ayni yardımlar iyileştirilerek devam edecektir” dediler.

İhtiyaç sahibi hanelere sunulan sosyal yardımların nesnel, şeffaf ve hesap verilebilir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan Milletvekilleri, "Sosyal yardımlardan kimlerin yararlanacağı, hangi şartlar gerekli tüm bunlar kanunla belirlenmiştir” dediler.

AK Parti olarak 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Karaman için çalışmaya, üretmeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. “ diyerek açıklamalarını tamamladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284